Емил Хумчев се разграничи от водача на червената листа Александър Симов

Редиците на БСП в страната продължават да се тресат. Припомняме ви вчера цялото Изпълнително бъро на партията падеде оставка. Лидерът на столетницата  Корнелия запази поста си. Решени на висшето ръководство още  преди изборите разбуни духовете обаче в Смолянска област. Много от червените симпатизанти и членове се обявиха против поставянето на Александър Симов  за водач  на местната листа. Много от социалистите не бяха съгласни човек от друга част на страната да представлява смолянчани в парламента. В социалнитемрежи го обиняваха ,че той не знае нищо за проблемите на района, наричаха го парашутист. Имаше и хора, които го защитаваха и смятаха, че той е млад и деен  и ще работи за родопчани. Часове след като станаха ясни резултатите от изборите изказвания на Александър Симов, успяха да накарат Емил Хумчев, да го изкритикува в отворено писмо. Златоградчанинът е член на   НС на БСП и председател на Съвета по туризъм към партията. Масата от червените симпатизанти в региона смятаха, че именно той трябваше да е водач на листата. В социалните мрежи се коментира, че ако това беше се случило сега, столетницата нямаше да има този незадоволителен резултат на изборите. Хумчев пък в отвореното писмо каза, че споделеното от Симов  във  Фейсбук и публикувано в смолянска медия е политически некоректно.
 
"При все още липсата на оценки за парламентарните избори, фаворизирането на определени личности води до разочарование. Непрекъснатата разделителна линия, прокарвана от семейството Ви, е нелоялна. Моят глас на социалист и участник в целия предизборен процес признава, че винаги екипната работа е била налице в област Смолян и сплотявала партията.
Разграничавам се от написаното от Александър Симов, защото губеща е БСП. Самоотвержените председатели на общините не приемат огорчението и назиданието. Те знаят, че изборите и партийният живот не са магия, направена от една личност. А знания, опит, умения, кадри.
Дисциплинираният и патриотичен вот на избирателите, ентусиазма на хората от областта и добре подбраната, отговорна листа на кандидатите за народни представители, общинските партийни екипи извоюваха мандата на БСП. Точно за това на всички тях благодаря и те трябва да са на пиедестала, а не две-три имена.
Допуснатите грешки и слабости на кампанията предстоят за размисли и анализи.
Господин Симов, за Вас радост, за партията поражение. И от двете се вадят поуки. В област Смолян живеят достойни социалисти. Те не се нуждаят от вашия гняв /както пишете/ и „да ви дудна“ с анализи, мнения /разбирайте говорене/.
Ще направим всичко възможно да не предизвикаме партийна криза в БСП в област Смолян. Мъдро и отговорно за БСП, за да се съхраним.
И никой не бива да забравя, че всеки депутат е задължен на избирателите си., завършва откритото писмо Хумчев.
 
 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини