Сингапур става световен лидер в круизния туризъм

Сингапур извършва в момента една трета от световните круизи благодарение на невероятния успех на "круизите за никъде" на фона на световната криза в отрасъла. Това съобщи Сингапурският борд по туризма, цитиран от Ройтерс

Круизите тепърва трябва да се възобновят в много части на света, след като пострадаха от пандемията от коронавируса, а някои от първите големи огнища на заразени с Ковид-19 бяха регистрирани именно на круизни кораби.

Градът държава започна "туристически обиколки" с луксозни лайнери през ноември - пътувания за по няколко дни, при които корабът накрая се връща в пристанището, от което е тръгнал. Сингапур регистрира относително малък брой местни случаи на Ковид-19 от края на миналата година.

Круизите в Сингапур са достъпни само за неговите 5,7 милиона жители, които нямаха право да напускат града държава за пътувания с туристическа или развлекателна цел.

В този тип плавания са участвали около 120 000 души, според туристическия борд. Круизите се извършват с намален капацитет на корабите и при спазване на строги здравни протоколи.

Очаква се някои круизи от Карибския регион да бъдат възобновени през юни, но Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията запазиха строгите ограничения за възобновяване на круизите в САЩ.

Според данни на Международната асоциация за круизни линии (CLIA) в някои части на Европа, Азия и Тихоокеанския регион са били осъществени круизни пътувания.

Сингапурската туристическа индустрия пострада тежко от пандемията, като броят на туристите миналата година се е свил с близо 86 процента до 2,7 милиона души.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 20.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
20 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
20 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
20 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
20 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
20 апр 2021
Последни новини