ГЕРБ няма да предлага Борисов за премиер

ГЕРБ ще предложи правителство, в което Бойко Борисов няма да е премиер, съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Борисов иска да бъде обединител и има сериозни намерения да се заеме с партията си, така че по-скоро ще предложим кабинет с друг министър-председател. Но това не означава, че това не е кабинет на ГЕРБ. Това ще бъде кабинет от хора в нашата партия. Имаме достатъчно експерти - това, че си политик, не означава, че не си експерт, каза Захариева пред БНТ.

Още не сме обсъждали имена и не мога да ви отговоря кои ще бъдат министрите и кой ще бъде премиерът, заяви министърът на външните работи.

Ако не успеем - като първа политическа сила - да направим кабинет, редно е да дадем шанс на втория. Да, ние сме готови с 10 или 20 депутати да подкрепим правителство, предложено от господин Трифонов, каза Екатерина Захариева.

Според нея "правителства на малцинствата има в света, това не е някаква неизвестна ситуация до момента. Време е политиците в България, освен ГЕРБ, да поемат отговорност".

Mинистърът на труда и социалната политика Деница Сачева също съобщи тази вечер пред bTV, че ГЕРБ ще предложи "редовно правителство, за което ще потърси подкрепа от парламентарно представените партии."

Ако не получим подкрепа, ще върнем мандата. При всички положения в ГЕРБ има достатъчно личности, които биха могли да заемат министерски позиции, каза Сачева.

Ние сме за стабилно управление на България и искаме да покажем на българските граждани, както на тези, които са гласували за нас, така и на тези, които не са гласували за нас, че политиката е отговорна, сериозна работа. Политиката не е концерти, не е песни, не е скечове. Политиката изисква - тогава, когато трябва да се носи отговорност, дори и когато това е политически непопулярно - човек да застане и да поеме тази отговорност, коментира Деница Сачева. 

Нито се притесняваме от служебен кабинет, нито се притесняваме от предсрочни избори. Притесняваме се България да не се тласне в една несигурност и то в ситуация с пандемия. Несигурност е да влезем в избор след избор, заяви от своя страна Екатерина Захариева.

Източник: БНТ

Коментари в сайта (4)

 • 1
  2,
  2,14
  10 -2
  08:25, 8 апр 2021
  За тези години на управление,при наличието на милиарди евро,направихте България най-бедната страна!Каква по-голяма несигурност от това?
 • 2
  3,
  3,14
  4 -2
  10:33, 8 апр 2021
  Да напомня на тези двете кокошки от кокошкарника на боко,че на първите избори за герб са гласували 1 700 000 ,а на сегашните-750 000,от които 300 000 са калинките!Няма да говорите,че народа ви е искал някога!Останалите пет милиона от българите на са искали да ни управлява доказана мутра-комунист!
 • 3
  Що
  Що
  3 -1
  11:08, 8 апр 2021
  така ,ма како.Що така набързо се отказахте от краля-слънце.И пак се редите ,да съставяте кабинет,този път от експерти .Та досега какви бяхте-ти,пкп.Теменужка.Ангелов и др.,а,нали бяхте най-големите експерти.Боже ,пази България от такива.

Още новини

Хороскоп за 20.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
20 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
20 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
20 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
20 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
20 апр 2021
Последни новини