Пиесата „Назови ме с моето име“ на кърджалийска сцена

В сряда вечер на сцената в кърджалийския театър пиесата „Назови ме с моето име“ на режисьора Благой Бойчев развълнува салона със спомени от мрачното болезнено време на срамния акт на т. нар. „Възродителен процес“. Режисьорът Благой Бойчев бе създал спектакъла в съавторство със Здрава Каменова и Наталия Цекова и е по истински истории на хора, чиито имена са били принудително сменени.

Спонсори на пиесата бяха кметът на Община Кърджали д-р инж. Хасан Азис и евродепутатът Илхан Кючюк. Тя е базирана на книгата на проф. Христо Кючуков и Сибел Солак, в която се пресъздават разкази на хора, изживели през възродителния процес.

„Хубаво е да се знаят историите за Възродителния процес, защото това ни прави по-откровени. Те ни ни отдалечават, а ни правят по-мъдри“, заявислед края на спектакъла кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис.

Сред присъстващитебяха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателите на общинските съвети в Ардино, Джебел, Момчилград и Черноочене, зам.-кметове на общини. Тук бяха ощенародният представител в 44-ото Народно събрание АдленШевкед,  областният лидер на Младежко ДПС Байрам Байрам.

Присъстващите спазваха противоепидемичните мерки и дистанция.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  От
  ОТ НИЗИНИТЕ
  0 0
  09:38, 8 апр 2021
  Докога ще се заигравате с този възродителен процес. Дпс няма друга тема защото нпямат потенциал да е реализират.този етнос няма ли най после да проумее че го манипулират и използват техните лидери тарикати за да живуркат на техния гръб.какво може да направи тази партия - оод- без тези които управлуяват държавата.от тях зависи всичко а дпс тарикатите само ви баламосват зада се качат на държавната или общинска ясла а вие народеца мизерствайте и се възхищавайте на тях.а вашите деца да обикалят из европата и да мият чиниите и бършат за---ниците на европейците. Питам и патам докога докога ще им вярвайте. Вижте имали кмет, депутат без хотел без ниви без пари и то ........... А вие какво имате ...не ми е удобно дза го напиша но се сещате.

Още новини

Хороскоп за 20.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
20 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
20 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
20 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
20 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
20 апр 2021
Последни новини