Татяна Дончева: Коалицията "Изправи се! Мутри вън" не се разпада

Коалицията "Изправи се! Мутри вън" се запазва такава, каквато е от самото си създаване. Тя е достатъчно разнородна от различни хора и политически субекти, заяви в "Денят започва" Татяна Дончева, председател на "Движение 21" част от коалицията.

Колегата Хаджигенов вчера направи едно изявление без много да го премери. Вие направихте изводи, които не следват буквално от това изявление. Брифингът беше, за да охлади страстите ви да си правите свободни съчинения върху това изявление, обясни тя.

По думите й, вчерашното интервю на адвокат Хаджигенов е предизвикал взрив, което наложило да се даде някакво пояснение следобяд, за да може нещата да се уталожат. Като имате предвид реакцията в социалните мрежи, която беше още по-бурна от тази между политическите субекти, включително между нашите потенциални и досегашни партньори от "Да, България!" и "Има такъв народ" си мисля, че даденият брифинг трябваше да се състои", допълни Дончева.

"Когато кажеш изречението - аз съм готов да се жертвам за депутат. Това беше казано няколко пъти по време на предизборбната кампания. Вчера прозвуча изречението - аз съм готов да се жертвам за министър и това предизвика буря в социалните мрежи. Аз дето се вика от нашата коалиция, от тези, които влизат в парламента, познавам още 4-5, които са готови да се жертват за министри. От останалите групи също има едно 40-50 човека, които са готови да се жертват за министри. Нищо ново от Големанов. За това не смятам, че трябва толкова буквално да се приема това", уточни Дончева.

На нас като последна парламентарна група не ни трябва нищо. Ние сме последни в редичката, каза още тя

"Има първи в редичката, има втори в редичката, има избор на президента и президентът, когато прави избор на третия субект, той също изхожда от обстоятелството, че предстоят президентски избори, че неговите съветници също ще направят някои математики. Като например, трябва ли му веднага служебен кабинет, трябва ли му малко по-късно служебен кабинет, трябва ли му изобщо служебен кабинет", заяви Дончева.

По думите й в политиката има някои правила:

В политиката математическите сметки не са точно като в учебника по алгебра. Също така трябва да се има предвид, че в политиката има нещо от играта на покер и от играта на карти, не е прието да пускаш карта, преди да ти е дошъл реда. Някои смятат, че са се изстреляли като с катапулт във върховете на политиката. Това е измамно усещане. Също така е измамно е усещането, че ние сме дошли, за да разрушим всички правила в политиката, посочи Дончева.

"Не можеш да отиваш на преговори, без да си оторизиран и без да е ясно какво представляваш. Можеш да отидеш да си направиш частни разговори, обеди, кафета. Аз имам познати във всички политически сили. Във времето преди изборите, по време на изборите и след изборите всеки от нас е направил телефонни разговори, но това не са предварителни разговори", каза още Дончева.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    13 -4
    10:59, 9 апр 2021
    Тия се изпокараха още на старта.
    К'во нещо са властта и парите !
    • По
      Потресен
      4 0
      20:08, 10 апр 2021
      От Хасково ,,Мутри Вън" вкараха измекяра крадеца на ток,протежето на бившия кмет Георги Иванов- п@мака Минко Ангелов.
      Нагаждач,подлизурко,измамник на дребно....
      Бивш участник в тройната коалиция като съветник в министерство на червените....
      Този е за затвора а сега е депутат....
      Да ви го начччч......
    • От
      отрепката
      4 0
      06:45, 11 апр 2021
      Беше адвокат на мутрата Илия Павлов. Народа помни 3 дена да го иба в дебилния народ
  • 2
    и кудкудякат без да слушат. Жени в политиката-няма какво да говорим повече!
    • Не
      не са кокошки а са фитки
      13 -3
      11:39, 9 апр 2021
      Думата фитка също е известна като мисирка. Едната си остана стара мома а другата е си е мутреса-парантия и си сменя мъжете като носна кърпичка.
  • 3
    Да
    даааам
    5 -9
    12:15, 9 апр 2021
    тая жена все повече я харесвам Виж коментара
  • 4
    Де
    ДеПеСету ви подкрепят
    8 -3
    20:11, 9 апр 2021
    Дерзайте другарки и другари , ДПС са зад вас ! Вся власт срещу ГЕРБ !
    Мая ,Ристю Бойкикев , Тайсън кючек Курнела .
    Вие победихте победителите !
    И ...не мърдайте много ? Онези са плътно зад вас !
    • От
      Отврат
      7 -2
      20:42, 9 апр 2021
      Това ,грущящото, това ли ви е водач бе ,овчари ?
      Вие вече сте ортаци с ДПС !
      Вие сте измет!
      Вече сте одупени !
      Повече смазка , да не боли ,че може и четири години да откарате!
      Сигурно се свиква .
  • 5
    Ив
    Иво
    6 -1
    11:16, 10 апр 2021
    Старите чукантии ще се осерат за пореден път. Меркел и Макрон точно за тях питат България ще изпадне в криза край на мънгизите Европа, избори на есен.
Последни новини