Фон дер Лайен и Мишел още не са разговаряли за протоколния инцидент в Турция

Председателите на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и на Европейския съвет Шарл Мишел все още не са разговаряли за протоколния инцидент в Анкара от началото на тази седмица. Това потвърди говорител на ЕК.

Не ми е известно двамата да са разговаряли по този въпрос, заяви говорителят на пресконференция, попитан дали Мишел е говорил с Фон дер Лайен, каквото намерение е изразил снощи в телевизионно предаване. Говорителят не пожела да каже дали според ЕК Мишел носи частична отговорност за инцидента, при който Фон дер Лайен остана права, докато Мишел и турският президент Реджеп Ердоган се разположиха в кресла пред знамената на ЕС и на Турция.

Говорителят не пожела да коментира и информация за подготвяно от евродепутати искане за оставката на Мишел. Предвижда се срещата в Анкара да бъде обсъдена от Европейския парламент по-късно този месец.

Председателят на Европейския съвет се избира от държавите от ЕС с мандат от две години и половина. Мандатът на Мишел изтича в края на тази година и може да бъде подновен еднократно с единодушна подкрепа. В последните месеци в европейската преса зачестяват критичните оценки за работата на Мишел и липсата на достатъчно съдържание. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ни
    нито фон дер лай-но
    3 -1
    15:58, 9 апр 2021
    нито господарите й се интересуват колко Ердоган е унижил евролесбийката. Единствената им грижа е как да склонят Ердоган да се противопостави на връщането на житницата на Русия (украйна) към Русия

Още новини

Последни новини