Антъни Хопкинс с историческа награда БАФТА

Сър Антъни Хопкинс сътвори история на тазгодишните награди БАФТА, които бяха раздадени в неделя.

Церемонията се проведе онлайн заради продължаващите рестрикции около разпространението на коронавируса, а Хопкинс беше номиниран в категорията „Най-добър актьор в главна роля“. Той получи статуетката за играта си във филма „Бащата“ и се превърна в най-възрастния мъж, който се сдобива с подобна чест. 83-годишният Антъни победи Риз Ахмед, Мадс Микелсен, Чадуик Боузман, Таар Раим и Адарш Гурав.

Въпреки историческата победа, Хопкинс не беше сред присъстващите на виртуалната церемония. По-късно той разкри, че е работил по новата си картина в хотелската си стая в Уелс. Актьорът, който живее в страната от началото на пандемията, заяви, че дори не е знаел за победата си, докато член от семейството не му е съобщил щастливата новина.

„Това е чудесно, никога не съм си представял, че ще спечеля. Стоях си в стаята и рисувах, когато чух радостни викове от другата стая. Помислих, че гледат някакъв мач“, заяви Хопкинс. Той обаче не беше единственият победител, който пропусна церемонията. Франсис Макдорманд, която взе статуетката за най-добра актриса в главна роля, също не се появи, за да изнесе своята реч.

Въпреки че Хопкинс е най-възрастният победител в категорията „Най-добър актьор в главна роля“, титлата за най-възрастен реципиент на награда БАФТА принадлежи на Еманюел Рива, която на 84-годишна възраст печели в категорията „Най-добра актриса в главна роля“ през 2012 година.

Големият победител на тазгодишните награди БАФТА беше филмът Nomandland, който получи четири статуетки, включително за най-добър филм. Юн Юх-джунг пък победи в „Най-добра актриса в поддържаща роля“ за играта си в „Минари“.

Източник: Tialoto

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини