Бойко Борисов няма да е предложението на ГЕРБ за нов премиер

Бойко Борисов няма да е предложението на ГЕРБ за нов премиер. Това потвърди лично Борисов пред журналисти във Велико Търново, където веднага след правителственото заседание отиде.

Ще бъде предложен друг "с ясна натовска и европейска ориентация". На настоятелните въпроси на журналисти за имена, включително и за имена на министри, премиерът доста се ядоса: Ще ви кажа, когато ми бъде даден мандата, ще ви кажа, когато бъдем готови по Конституция... Ще ви кажа, когато му дойде времето.

И от Велико Търново Борисов призова лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов да си поеме отговорността. Премиерът изрази недоволство от мълчанието на формацията и на шоуменът, въпреки че призна, че това е "стратегията, която са си избрали". По думите на Борисов няма нищо за учудване в големия брой гласове, които ИТН е събрало, напротив - учудващо е второто място на партията на Слави Трифонов, тъй като навсякъде по други държави, където е имало такива движения, те са спечелили първото място. Резултатът на Слави Трифонов не е случаен, по думите на Борисов, след години в национален ефир и в праймтайма.

Хаос и ужас ще настъпят при едно нови избори. Борисов също се ядоса на въпроси за евентуално такива. "Ако отидем на служебно правителство, означава че народът не се е произнесъл мъдро. Втората формация трябва да си понесе отговорността. Иначе нови избори - нови пари, нов хаос и ужас", заяви лидерът на ГЕРБ.

Кой иска да ни страхува с нови избори?

Според него именно тези, които задават въпроси за това дали ГЕРБ ги е страх от служебно правителство, всъщност не вярват в демокрацията. Иначе ГЕРБ нямат страх от това, но "вместо да даваме на пенсионерите пари, ще ги даваме на избори". Според Борисов с изборния резултат на ГЕРБ - първа политическа сила - "народът се е произнесъл и за чекмеджета, и за чанти..."

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    3,
    3,14
    5 -2
    12:03, 14 апр 2021
    Вие герберастите сте "бита" карта!И Тръмп да предложите е все едно!И престанете да се правите на загрижени за хората!Марш към Софийския!
  • 2
    Ни
    Нинко Нанко
    4 -3
    12:26, 14 апр 2021
    Европейски и натовски ориентиран, разбирай подлога, която я управляват краварите от посолството на САЩ. Боклуци да ги ева.
  • 3
    Но
    Нонко
    5 -2
    12:31, 14 апр 2021
    Говедото приключи.
  • 4
    Ба
    Батман
    2 -2
    13:42, 14 апр 2021
    Портиерът на американското посолство сменя една некадърна туземна колониална администрация с друга некадърна туземна колониална администрация.
Последни новини