Всички срещу ГЕРБ: Ива Митева получи гласовете на пет групи

Изображение 1 от 2

  Депутатите избраха Ива Митева за председател на Народното събрание.

  Изненадващо от ГЕРБ направиха предложение гласуването за новия председател да е явно, със ставане от място и със заявяване на позиция "Да", "Не" или "Въздържал се". Предложението бе отправено от депутата Александър Ненков, но то бе посрещнато с негодувание от останалите формации. От ГЕРБ смятат, че "гласуването накуп" не може да разкрие "какво е мнозинството" в това НС. "За" това предложение гласуваха единствено депутатите от ГЕРБ, стана ясно след като от групата поискаха изчитане на гласовете по парламентарни групи.

  Десислава Атанасова предложи Цвета Караянчева, като посочи нейния опит във всички власти и парламентарната практика. ГЕРБ изтъкват и огромната ѝ роля в обръщането "партийното статукво" в Кърджали.

  От Има такъв народ предложиха Ива Митева Йорданова-Рупчева. Тошко Йорданов не пропусна да докачи ГЕРБ, намеквайки колко по-добра е нейната биография.

  Последваха призиви за приличие и въздържание, да не се разменят обиди от Вежди Рашидов, Десислава Атанасова.

  Първо бе гласувано за Ива Митева, в съответствие с практиката то да е по азбучен ред на кандидатите. Резултатът от гласуването: против няма, въздържали се - 74 в залата от ГЕРБ. От гласувалите дистанционно трима са "за", един - въздържал се.

  Гласуването за кандидатурата на Цвета Караянчева: "за" - 74 в залата и 1 дистанционно, против - 160 в залата и 2 дистанционно. 

  Шестима заместник-председатели ще има този парламент - по един от всяка група. Така Цвета Караянчева ще бъде заместник-председател от ГЕРБ, Виктория Димитрова Василева - от Има такъв народ, Кристиан Вигенин от БСП, Мукадес Налбант - от ДПС, Атанас Атанасов - от Демократична България, Татяна Дончева - от Изправи се! Мутри вън.

  Шестте парламентарни групи в новото Народно събрание избраха днес ръководствата си като последна точка в първото пленарно заседание. Председател на групата на ГЕРБ е Десислава Атанасова. Заместник-председатели стават Александър Ненков, Румен Христов и Тома Биков, а Евгения Алексиева ще е секретар.

  Парламентарната група на "Има такъв народ" ще се води от Тошко Йорданов Хаджитодоров. Групата има трима зам.-председатели: Виктория Василева (главен секретар на партията), Ивайло Вълчев и Филип Станев (едни от знаковите сценаристи в "Шоуто на Слави"). Секретар ще е Иво Атанасов.

  Групата на "БСП за България" ще води Корнелия Нинова. Заместник-председатели са Георги Свиленски, Крум Зарков, Христо Проданов, Иван Иванов, Христо Зафиров и Кристиан Вигенин. Секретари ще са Ирена Анастасова и Филип Попов.

  Председател на парламентарната група на ДПС е Мустафа Карадайъ. Негови заместници ще са Йордан Цонев, Хамид Хамид и Халил Летифов. Секретар на групата ще е Адлен Шевкед.

  Председател на парламентарната група на "Демократична България" става Христо Иванов. Групата ще има трима заместник-председатели: Цецка Бачкова, Надежда Йорданова и Владислав Панев.

  Парламентарна група "Изправи се! Мутри вън!" ще се председателства от Мая Манолова. Тя ще има един заместник-председател - Николай Хаджигенов. Групата ще има двама секретари - Драгомир Ошавков и Станчо Ставрев. След края на заседанието бе свикан председателски съвет.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Ха
   Хасково сънджак
   25 -9
   12:55, 15 апр 2021
   Минко крадеца на ток щом избраха за секретар в народното събрание смятайте на къде върви работата на парламентарната ни държава!
  • 2
   Па
   Паржу
   3 -10
   13:06, 15 апр 2021
   От ваксината е Виж коментара
  • 3
   Пе
   Петко бармана
   13 -8
   15:17, 15 апр 2021
   Тази Ива се държи още първи ден като мениджър на биологични единици! Сигурно бай Шиле от 7/8 ще да и е преподавал уроците.
  • 4
   Уч
   Учудена
   19 -13
   15:24, 15 апр 2021
   Не знам ,какъв гьонсурат трябва да си ,за да излезеш и пак да се кандидатираш за председател на парламента.След прякора който и поставиха-П.К.П.,след обидите от медии, от граждани ,вместо да се скрие в миша дупка, тя пак се пъчи-зам председател на Н.С. Наистина е много, ама много П.К.П.
  • 5
   По
   Почна се
   13 -12
   16:37, 15 апр 2021
   Още първия ден им показаха на гербаджиите, че вече не са никакъв фактор и всички са против тях. След подадената оставка на правителството трябва незабавна ревизия на дейността им и бързи смени на директорите на държавните структури по места.
  • 6
   Ба
   бай Шиле
   10 -6
   16:55, 15 апр 2021
   Ивето си я харесахме и лично съ м я обучил горе на саята. Много добре се отнася с овчиците се едно са депутати. Коча много и се наточи нали е ръководител и вожд на "има такова стадо."
   В русия съм.
  • 7
   Го
   Голям смях
   12 -10
   17:12, 15 апр 2021
   Мика, зайки и други балалайки😀😀😀
  • 8
   "Наблюдател"
   16 -1
   18:54, 15 апр 2021
   Ще гледаме цирк известно време! Субсидията нека да е 1 лев, а на тези партийки извън парламента - 0 лева! Според мен трябва да гласуват само онези български граждани, които живеят тук.
   • На
    Наблюдателю,
    2 -1
    09:47, 16 апр 2021
    Обоснови се защо трябва да гласуват само онези българските граждани ,които живеят в България. Може би защото , онези които са принудени да напуснат страната от немотия , сега се явяват най-големия чуждестранен инвеститор на българската икономика, като изпращат пари на роднините си . Аз мисля ,че имат право да изберат кой ще управлява държавата на техните "инвестиции" .

  Хороскоп за 14.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
  14 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
  14 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
  14 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
  14 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
  14 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
  14 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
  14 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
  14 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
  14 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
  14 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
  14 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
  14 май 2021
  Последни новини