Борисов обяви, че влиза в президентската битка. После се отметна

Ако има служебно правителство, Бойко Борисов ще влезе в президентската битка. Това стана ясно от думите му пред журналисти пред болницата, от която днес го изписват.

Той обяви и преговорните екипи, които ще отидат днес и утре при „Демократична България” и „Има такъв народ”.

При „Демократична България” ще отидат Даниел Митов, Томислав Дончев и Румен Христов.

„Да видим какво „Демократична България” не им харесват на тези хора”, заяви Борисов.

Утре при „Има такъв народ” преговорният екип ще бъде от Даниел Митов, Любен Дилов и Калин Вельов.

Той коментира и евентуалния втори мандат.

 „Ако не направят кабинет със 165 депутати, а започнат да шикалкавят,  значи са бъзливци. Значи не са отговорни хора и всички вкупом ще тичат при татко Румен да се бие вместо тях”, каза Борисов.

Малко по-късно Борисов се отрече в пост във фейсбук и написа следното:

"Не, няма да се кандидатирам за президент! Ако оставят Радев да се бие на политическата сцена вместо тях, сме готови да сме категорични опоненти и на този кабинет на задкулисието и да се срещнем на нови избори, когато и да са те! Ако партиите, които днес демонстрират огромно мнозинство в парламента, не направят правителство, а вкупом изтичат при президента Радев, за да им направи служебен кабинет, това ще бъде проява на безотговорност и страх.

Задкулисните договорки вече прозират зад необяснимите монолитни гласувания в парламента. Омразата, която днес ги обединява, обаче върши работа за кратко. След това е необходимо да покажат своя капацитет. Ние, за разлика от хората на задкулисието, ще проведем официални разговори за подкрепа на предложеното от нас правителство. Преговорният ни екип ще действа конструктивно, защото успехът на изборите и огромното доверие, което ни беше гласувано на вота, ни задължава да бъдем максимално отговорно към държавата."

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    3,
    3,14
    14 -4
    11:32, 21 апр 2021
    Хора,българи,вижте какво нищожество сме имали за премиер!
    • Ти
      ти пък
      7 -6
      12:42, 21 апр 2021
      кви българи. такива имаше при бай тошо. не разбра ли ,че дори не излезаха да гласуват. а тия дето излезаха избраха чалгар. България моята родина свърши вече. Кой разбрал разбрал.
  • 2
    До
    Добрев
    3 -2
    14:51, 21 апр 2021
    Разбойникът от Банкя е с психични отклонения.
  • 3
    Хи
    Химената
    1 -1
    21:49, 21 апр 2021
    Безмозъчния тиквоч показва колко е умен ! Много умничък , още на 8 започнал да казва мамо . А сега казва когато му се ходи по голяма нужда , да могат навреме да блокират цяла София и кордона с очуканата джипка да го кара на селото горе във външния кенеф с нарязани 500 евро , че нямал вестник.
    • Хи
      Химената
      1 -1
      21:51, 21 апр 2021
      Той пробвал даже и със златното кюлче да се бърши и да го мие с отрязаното шише тип биде , ама замръзва водата горе на селото.
Последни новини