Отиваме на избори - реакции

Отиваме на избори заради партиен егоизъм и страшно дребнаво отношение към политиката в България на фона на огромните предизвикателства. Неадекватност и тежка безотговорност. Питам се как една предизборна кампания ще извади политическата система от това състояние.

Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов след като парламентът отхвърли предложението на БСП за управленска програма на Народното събрание до края на година, а от БСП обявиха, че утре ще върнат третия проучвателен мандат на президента Румен Радев.

Иванов каза, че от ДБ са се опитали да застанат на страната на здравия разум и с този капитал и призиви ще се яват на предсрочните избори. 

"Отговорността със сигурност е на всеки от участниците, но последно на "Има такъв народ", изтъкна той. 

Христо Иванов повтори тезата, че от ДБ са готови да се коалират с ПП на предсрочните избори, за да не делят електората си. 

Лидерът на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов заяви, че този парламент си заминава, тъй като от ИТН няма да подкрепим правителство с третия мандат. "С онзи прекрасен запис Христо Иванов унищожи преговорите. Оттук нататък парламент няма да има", каза той.

Депутатът от "Продължаваме промяната" Петър Куленски каза, че заедно с бившите си коалиционни партньори са изготвили ясна програма с точно разписани приоритети. Той напомни, че оттук нататък топката е у президента Радев, който трябва да реши кога да разпусне парламента. 

"Ние продължаваме нашата работа. Сигурно е вече, че вървим към предсрочни избори. Сега президентът трябва да реши кога ще разпусне Народното събрание", заяви Куленски.

По думите му от ПП имат готовност за внасяне на процедурата за избор на нов председател на КЕВР.

Лидерът на парламентарната група на ДПС Мустафа Карадайъ е на мнение, че БСП са направили опит парламентът да разгледа теми, които би трябвало да се обсъждат по партийни форуми. Той напомни, че през 1991 г. конституцията на НРБ е била отменена.

"Водещата роля на комунистическата партия вече я няма, но за нас до някаква степен е разбираемо, защото се нагледахме на опитите на реставрация на комунизма от страна на столетници комунисти", обяви Карадайъ. 

„Каква програма да мине? Извинявайте сега… Г-жа Нинова два пъти  си дава оставка за неуспешно представяне на изборите. Нормално ли е в една държава, в своята партия да си дадеш оставка, че си се представил зле, и след това ти да управляваш държавата? За правова държава вече не може да се говори след тази година и половина. Абсолютен парадокс”, каза бившият министър-председател пред насъбралите се хора. „БСП са опасни за страната”, каза още Борисов пред симпатизанти от Хасково и Димитровград.

По думите на Борисов управляващите са се скарали заради пари. „Заради пари и кражби те се сринаха”, допълни той. „Пълно нарушение на правилници, Конституции, ред – всичко е с краката нагоре. Жалко е, че за 6 месеца счупиха държавата и сринаха всичко. Вече решение няма. На служебното правителство ще му трябват поне още 5 млрд. лв. Аз съм убеден, че служебните министри като влязат и видят ужаса, много неща ще разкажат”, твърди лидерът на ГЕРБ.

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ре
    РЕВИЗЬОР
    2 -2
    14:38, 27 юли 2022
    Най отвратителния индивид, с най купешките думи, които звучат изключително фалшиви се казва мустафа карадаи -мераклията за парзидент. Този ***** фанатик който не вдява че "не го искат в селото а пита за хаджанската къща". Дпс намери поредното мекере за маша за да манипулира помаците в страната а самите турци не го броят дори за човек. Има дикция на един посредствен пелтек със написани бръщолевици които погат да се приемат от нема и къде от гоцевделчевските българомохамедани. Не занимавайте обществото с неговата персона и още повече с неговите бръщолевици.да ходи по помаклъга и да ги облъчва колкото си иска но не и пред цивилизованото българско общество.какво прави държавата с" къщите за гости" негови лични чрез поставените му лица-роднини и лизачи.

Още новини

Последни новини