Поетесата Величка Петкова гостува на ученици в ОУ "Юрий Гагарин"

Изображение 1 от 2

  По повод 23 април - Международен ден на книгата и авторското право пред ученици от VI клас на ОУ „Юрий Гагарин” с директор Йорданка Дюлгерова бе представено лиричното творчество на Величка Петкова.
  Поетесата е журналист, публицист, дългогодишен  кореспондент на БНТ и Етв в областния град. Член е на Съюза на българските писатели.
  Първата й книга „Самочувствие” е издадена през 2006г., втората отново със заглавие „Самочувствие 2”, а поредната „Целунат изгрев” е отпечатана от издателство „Български писател” през 2011 г.  
  Срещата откри завеждащият детски отдел на Регионална библиотека "Николай Вранчев" в Смолян Емилия Коджебашева, която представи биографичния и творческия път на авторката и прочете емблематичното стихотворение „Автобиографично”. Последва увлекателен разказ за историята на стиховете и представяне на DVD филм към книгата, в който участват 2 авторски песни по текстове на Величка Петкова и 10 стихотворения, изпълнени от нея. Във филма, който децата изгледаха, участват Красимир Първанов – музикант и певец, Зорница Попова – актриса и певица, както и известният родопския гайдар Петър Янев със запис на гайда.
  Накрая на срещата авторката бе помолена да разкаже за техниката на писане, а тя от своя страна предизвика учениците да сътворят стихотворения по повод юбилея на училището, като обеща, че първото четиристишие ще бъде написано лично от нея.
   

  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Последни новини