ГЕРБ няма да върне мандата днес, утре решава какво да го прави

Утре на Изпълнителна комисия на ГЕРБ ще бъде взето решение дали ще бъде върнат мандатът за управление, или от партията ще предложат своя проектокабинет за гласуване в Народното събрание, заяви кандидатът за премиер на партията Даниел Митов.

„Днес няма да върнем мандата, утре ще решим какво ще правим“, каза той.

Изявлението му бе направено след отказа на партия "Има такъв народ" да водят разговори за подкрепа за правителство с мандата на ГЕРБ-СДС. Вчера отказ обявиха и от „Демократична България“.

„Партиите на статуквото са нещо динамично – зад тези партии стоят български избиратели и то много. Отказът от диалог не е политическо поведение, което може да бъде поддържано дълго време“, заяви още Митов.

В момента ГЕРБ е в тотална политическа изолация в 45-то Народно събрание след като и двете партии, които бяха бяха поканени за преговори за съставяне на правителство, отказаха. 

"Рискът е да изпаднем в ситуация, в която няма стабилно поведение и българските граждани няма да имат предвидим политически процес, няма да е ясно какво могат да очакват българските граждани в следващите месеци", добави още кандидатът за премиер, предложен от партия ГЕРБ.

Източник: offnews

Коментари в сайта (1)

  • 1
    °°
    ° °
    2 -1
    20:20, 22 апр 2021
    Никой не иска да си партнира с бандитската групировка ГЕРБ.
Последни новини