Президентът ще проведе на 5 май консултации във връзка с номинациите за ЦИК

Във връзка с приетите от 45-ото Народно събрание изменения в Изборния кодекс, държавният глава Румен Радев ще проведе на 5 май консултации с парламентарно представените партии и коалиции, за да се запознае с предложените от тях номинации за състава на Централната избирателна комисия /ЦИК/. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Покани за консултациите са изпратени до парламентарните групи в 45-ото Народно събрание.

Публичното изслушване на предложенията, направени от парламентарно представените партии и коалиции, ще започне от 14.00 часа на "Дондуков" 2 и ще се излъчва в реално време на интернет-страницата на президентската институция на адрес: https://www.president.bg/static56/Online-video/

Със свой указ днес държавният глава утвърди правила за провеждане на публични консултации и процедура за назначаване на състава на ЦИК.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ба
    Бай Шиле
    4 -6
    08:51, 4 май 2021
    Тоя 4 години освен да получава най-голямата заплата и да се показва като кукувица от часовник пред репортерите и да си изкара някой гаф. И сега се разрабтил по празниците в късна доба за да си осигури следващ мандат. Депутатите още първия ден си вдигнаха заплатите, но защо забравиха да вдигнат заплатата на Румен?
  • 2
    Sk
    skystar
    4 -6
    09:44, 4 май 2021
    От един фатмак нищо хубаво не очаквайте!
  • 3
    Ба
    Бабата на песионера
    4 -3
    13:14, 4 май 2021
    Това не е президент а мръкнало. Акъл няма на два самолета да раздели сламата.
  • 4
    Ha
    hahahah
    1 0
    23:11, 4 май 2021
    Как е гербаджийски тролчета. Казаха ви просто и ясно, че даже и вие да го разберете - боли и още повече ще ви боли, не сте фактор вече, свиквайте. до дни отивате в историята, това е истината!
Последни новини