27-годишен е ранен от рухнала беседка

    27-годишен мъж пострада от рухнала беседка край река Арда, до град Маджарово. Инцидентът е станал на 3-и май следобед.

    Тогава младежът и шестима негови приятели били в зоната за отдих. Изведнъж обаче навесът се свлякъл и затиснал младия мъж. По това време имало и още трима младежи, но те останали невредими.

    Пострадал само Мариан Иванов, който е студент в Техническия университет в София. Той е бил откаран в болница в Стара Загора, със счупен глезен и ключица, наранявания по цялото тяло. Претърпял е операция.

    Майката на младия мъж - Галина Иванова беше в шок от случилото се. “Синът ми е имал голям късмет, че не се е стигнало до най-лошото”, заяви тя. Галина е на мнение, че зоната за отдих трябва да се стопанисва правилно, защото там ходят много хора от цялата страна.

    Със случая беше запознат заместник-кметът на община Маджарово Иван Семерджиев, който тази сутрин е ходил на оглед на място. Обясни, че беседката е била изградена по проект “Трансгранично сътрудничество България-Турция”. Приключил е през лятото на 2015 г. и е изпълнен от хасковската фирма “Атастрой”.

    За 3-4 барбекюта и десетина беседки и маси са платени 122 822 евро, става ясно от информационната табела, поставена на зоната за отдих.

    Иван Семерджиев поясни, че е беседката е била изградена качествено, но навесът е прогнил в основата, заради което проблемът не се е виждал от повърхността.

    Според съсед на пострадалия мъж - Стойчо Грудев, който е строител по професия, зоната за отдих е изградена некачествено.

    Днес районът беше отцепен с обезопасителна лента, а служители на общинска фирма разчистваха остатъците от беседката. Семерджиев беше категоричен, че ще бъде ангажирана комисия, която да прецени дали съоръженията подлежат на ремонт или трябва да бъдат премахнати и изградени наново.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (31)

    • 1
      De
      Deniss
      91 0
      15:18, 5 май 2021
      Така излиза, че едната беседка струва 16 000 лв. Някой компетентен ще каже ли материала и майсорлъка толкова ли излизат за една такава беседка? И до Маджарово няма ли друга фирма-изпълнител, че все Атастрой взимат поръчките? Да бяха толкова изпълнителни, щях да разбера, ама всичко им е половинчато! Нямам против, ама толкоз алчност за пари, че други фирми нямат шанс!
      • Аг
        Аги Строй
        54 -6
        17:00, 5 май 2021
        ГЕРБ и ДПС вечна дружба. За нас това са цените. Не трябва да остане нито една стотинка в хазната , всичко трябва да е по нашите джобове.
      • Няма такава кражба като кражбата и унищожението
        на родната земя ...... Затова мафиозите не имигрират :))
      • По
        Порчо
        24 -2
        21:58, 5 май 2021
        Първо си помислих, че е някоя от беседките на Дидо Джуката, ама после видях, че е произведение на неговите коалиционни партньори от ДуПиСе. А и неговите беседки са къде, къде по-скъпи!
    • 2
      Юл
      юли
      52 -7
      16:33, 5 май 2021
      Юли месец, имате втори шанс да си кажете всичко на ГЕРБ и ДПС!
      • Този Семерджиев е заместник кмета избран от ДПС да им слугува.
        Той е собственик на караваната до беседките,вероятно чрез подставени лице и е в пълен конфликт на интереси.
        И той щял да разследва случая?
        Маджарово вече е част от Турция,благодарение на ГЕРБ.
    • 3
      66
      666
      40 0
      16:39, 5 май 2021
      Нищо направено по проекти не се поддържа. Община Маджарово да се вземе в ръце и да действа. Положението е същото и с пътеката до Кромлех. Още в началото по моста изобщо не може да се мине. Нагора е преградено от земевладелците от Горно поле, говедата им да си пасат на воля.
      • Около бараката на двукраките приятели на лешоядите :)))
        и мирише на марихуана
    • 4
      Гр
      Гражданин
      46 0
      17:01, 5 май 2021
      През лятото бехме там за първи път. Мястото е много хубаво, но не се потдържа, тревата не беше окосена в ограждението. Тоалетните бяха неизползваеми. Някой е усвоил едни пари по една програма и с това всичко е приключило. Много жалко, ако общината беше положила малко усилия, това щеше да е прекрасен кът за отдих!
    • 5
      Ме
      Мехмед Доганов
      11 -28
      17:53, 5 май 2021
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Всичките мъже по маджарово сте домузи с трихонелоза на мозъка :)))
        .......
        Браво и на инженера направил такава тъпа конструкция
    • 6
      66
      666
      12 0
      19:44, 5 май 2021
      Ами вълчицата командва де!
    • 7
      Ба
      Бастуни
      7 -16
      20:11, 5 май 2021
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ту
        Туни туни туни...
        26 0
        21:18, 5 май 2021
        За 123000 евро и 10 беседки, трябва да може танк да вържеш и да люшкаш, без да ги разклати.
      • Р
        Р
        24 -4
        21:36, 5 май 2021
        Всеки има право да коментира, но нека се придържаме към истината. Говоря от първо лице на човек, присъствал на събитието. Младежите не бяха десет. Определено не бяха шумни. Лично на мен ми се сториха възпитани млади хора . Нямаше вързани хамаци на въпросната беседка. А относно музикалната им култура не мога да кажа дали са били привърженици на Боб Марли, но със сигурност не слушаха песни в негово изпълнение. Може би имате предвид нещо друго визирайки въпросния изпълнител, но тогава вече навлизаме в плоскост на предположения и клевети, в която един разумен човек не би влязъл. Така, че призива ми е: Уважаеми читатели и коментатори на тази статия, моля придържате се съм добрия тон и
        истината. Дано младежа се възстанови без последствия. И дано отговорните институции да взимат нужните мерки, а собственика на обекта да го поддържа добросъвестно за да няма подобни инциденти и занапред.
    • 8
      Ня
      Няма значение
      2 -3
      21:48, 5 май 2021
      Точно тези момчета не са привърженици на културата на Боб Марли.
      • Ма
        Маджаровец
        20 -1
        22:15, 5 май 2021
        Познавам потърпевшите младежи. Това са умни, образовани и възпитани млади хора. Намесват се коментари, направени според мен от пристрастни лица, разполагащи с неособено голям умствен капацитет, които са подвластни на определени местни среди и управляващи. Та тези невежи и неразумни коментатори, се опитват да изопачат историята и да наложат лъжливи мнения, както и се опитват да изкарат потърпевшите едва ли не наркомани и хора крещели и скачали като животни по масите. Няма как това да е вярно и възможно предвид културата и възпитанието на тези младежи. Време е общинската управа да заработи за благото на местното население, а не само да изписва пари по различни проекти с цел лично облагодетелстване. Скорошно възстановяване на пострадалите.
    • 9
      Бе
      Безпартиен
      3 -8
      22:00, 5 май 2021
      Това,че тези лумпели са наркомани не ги направиха... Виж коментара
      • Да
        Дано
        6 0
        22:21, 5 май 2021
        Бе, да не пушиш нещо?
    • 10
      Сл
      Следовател
      6 -12
      22:26, 5 май 2021
      Как е паднал навесът?Нито дъжд,нито буря,нито сняг... Виж коментара
    • 11
      Ед
      Една
      8 -1
      22:51, 5 май 2021
      Дървата са изгнили- вижда се на снимката, просто лош късмет, че се е срутила беседката точно върху момчетата.
      • Всички !!!!! Такива Съоръжения могат и е хубаво да се правят от дърво
        ...........................
        Но едни "по–тъпи" хора на Запад са измислили че дървото трябва да е третирано под налягане с препарат против гниене и пак не трае

        .................................
        Обаче ага–та строй е трябвало да се нагушат едни кинти .........
        .................. И за какво нагушване говорим ........
        ......
        Беседката 12 000 евро .... 1 кубически метър дъбов !! Не боров !!! Материал е към 1200 лева - до 1600 лева супер качество ..... (800 евро/кубика ) ...... А в 1 беседка има под 0.75 куб.м материал
    • 12
      Сл
      Следовател 1
      15 0
      22:59, 5 май 2021
      Дано да има разследване. Обективно. От МВР. Защото това е престъпление. Какво са правили почиващите ли? Имали са неблагоразумието да отидат на място което е неподдържано и нестопанисвано. Реката го залива почти всяка година от както е построено. Там не се почиства. Не се правят ремонти. Не се правят проверки за състоянието на съображенията. Сам заместник кмета го потвърди в интервю. Същия го този кмет който бе хванат да бракониерства преди време.... Няма как да няма подобни последици. Въпрос не време беше нещо подобно да се случи. Така че уважаеми коментиращи по-разумно е да се молите това което се случи с тези хора да не се случва с други хора. С вас. Вие ще сте следващите.
    • 13
      Чи
      Читател
      7 0
      23:21, 5 май 2021
      Прогнили и неподдържани съоражения. Въпрос на време е и другите да се счупят.
    • 14
      Ма
      масъкаджия
      19 0
      23:48, 5 май 2021
      Мехмед Атаман оцапа пейзажа.Пача Строител!
      • 12
        1234
        12 0
        09:12, 6 май 2021
        Нека да се проверят всички обекти ,които Атаманчо е строил в всички депесарски общини- Стамболово,Маджарово,Минерални бани. Много ще е интересно. Дано прокуратурата се самосезира!!!!
    • 15
      За
      Запознат
      9 0
      10:31, 6 май 2021
      Май този Атаман е най големият консуматор на европроекти.Но въпросът е колко и на кого дава,за да спечели тези проекти,защото главата си залагам,че няма толкова капацитет ,за да ги печели с интелигентност.А рушветът е именно в основата на корупцията на кого и кой е получавал дял от тези Евро пари и прокуратурата трябва да тръгне оттам.Не е луд този,който яде баницата а този който му я дава.
    • 16
      На
      Найден
      12 0
      17:20, 6 май 2021
      Атаман е един прост турчин Просто незнам как се издигнал до това ниво.Познаваме се от деца,изключително тъпо парче
      • Ан
        антимишок
        8 0
        17:33, 6 май 2021
        Тя тъпотията не е пречка,даже е предимство за 'бизнесмените-бушони"!Друго важно изисквание е послушанието....
    • 17
      Г.
      Г. Георгиев
      7 0
      23:50, 6 май 2021
      Бързо възстановяване на младото момче Мариян. Разследване по случая за тъпия и неграмотен изпълнител - Мехмед Атаман.
    • 18
      Ло
      Лоша работа
      0 0
      20:24, 8 май 2021
      И малките деца знаят, че основите на дървените конструкци се полагат върху бетонни стъпки над нивото на терена да не гният. Отделно в основата на колоната влиза метален ботуш 30 - 40 см. или от днешните модерни планки, и др.
    Последни новини