Президентът Петър Стоянов уважи празника на църквата в Златоград

Изображение 1 от 4

    150-годишен юбилей празнува църквата "Св. Георги Победоносец" в Златоград на днешния Гергьовден. Храмът е съграден с много
    вяра и любов от предците на днешните златоградчани няколко години преди Освобождението, а днес е стожер и закрилник на всички жители на най-южния град. Архиерейската света божествена Литургия в празнуващата църква отслужи епископ Висарион. Много официални гости уважиха празника, сред тях можеше да се види и президента Петър Стоянов, редом до кмета Мирослав Янчев и областния управител Недялко Славов.

    "Честит и благословен Гергьовден! Свети Георги да бди и закриля всички ни, а от неговия чуден подвиг в защита на вярата да черпим сили, вдъхновение и упование за изцеление, надежда и пречиста любов! Честит празник на имениците, чиито небесен покровител е светия Великомъченик и Победоносец!
    Честит празник на мюсюлманите, които честват Адралес!
    Поздравявам всички офицери, сержанти, войници и воини от резерва с деня на храбростта и празник на Българската армия!
    Поздравявам жителите на община Баните, село Долен, община Златоград и всички населени места, които отбелязват своя празник днес!

    Нека си пожелаем на многая и благая лета и се помолим за благополучие и здраве на благочестивия български народ, христолюбивото ни войнство,  на страната ни и всички, които празнуват днес! Пожелавам просперитет, Божията милост, закрила и благодат!" Това написа Славов в профила си във Фейсбук
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини