Самоуправление в "Славейков" послучай 9 май


Председателят на Ученическия парламент при СУ "Петко Рачов Славейков" Деница Георгиева получи днес точно в 8 ч сутринта в учителската стая амулета бухалче - символ на властта от директора на училището за шампиони Милко Багдасаров.
Така започна традиционният ден на самоуправление, посветен на 9 май - Деня на Европа. Десетокласничката "директор за един ден" представи екипа си пред присъстващите учители. Теодора Сурова, Виктория Михайлова, Джулия Коджаманова и Здравко Караджов влизат за ден в обувките на заместник-директорите съответно Галя Карапеткова, Пепиния Китова, Маргарита Демирева и Гроздан Грозев. Психолог на мястото на Добрина Стойчева е деветокласничката Мелвин Сюлейман. Педагогическите съветници Нешка Шопова и Георги Кючуков предават опит на десетокласниците Димо Костов и  Ясин Мустафа. "Личен състав" на мястото на Станислава Костова завежда заместник-председателя на УП Даниела Караиванова. В канцеларията на мястото на Росица Момчилова и Атанас Динков застават Рая Карамилева и Гюкан Севал. Специалист в компютърния кабинет в ролята на Костантина Карабоюкова се изяви Викенти Добрев.
Веднага след предаването на властта управляващият екип се оттегли с директора на оперативка и обсъждане на предстоящите задачи за деня. Междувременно в часовете ученици заместваха своите учители по предварително уговорени във всяка паралелка условия.
В 12:00 часа в двора на училището започна традиционното представяне на държави - членки на ЕС. Най-много се откроиха 9б, 9а и 5ж клас, съответно представящи България, Гърция и Италия. Традиционни храни, известни личности, история и забележителности, танци, песни или всичко заедно бе критерият за определяне на първенците. В крайна сметка журито в състав Деница Георгиева, Здравко Караджов и Милко Багдасаров награди най-добрите три паралелки с еднодневна екскурзия, когато това стане възможно.
Следващият ден на ученическо самоуправление в "Славейков" е на 17 ноември - патронния празник на училището.
.
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини