Ден на Европа в ПГ по туризъм

За поредна година учениците от ПГ по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“- Кърджали с голямо желание и ентусиазъм се включиха в   редица инициативи, посветени на  Деня на Европа.

В училището с вкус, 9 май немина и без „Кулинарно пътешествие из Европа“, като най-оригинална презентация изготви Семра Сали от 10Б клас. Множество ученици от 8-те класове активно се включиха във викторината „Познаваме ли ЕС?“ и в състезанието за най-добра рисунка „Европа през моите очи“. Отличени бяха рисунките на МелтенМартинова от 8А клас и на Сонгюл Мехмед от 10Б клас.Златаровципоказаха своите умения и в изготвянето на атрактивни презентации на тема „Европейският съюз“.

Единадесетокласницитеизразиха своята позиция в есе „Аз съм гражданин на Европа“. Отличени бяха Айсун Мехмед и Димитър Александров от 11А клас, както и на Синем Рашид от 11Б клас.

       Безспорно най-атрактивно бе ученическото самоуправление, в което като истински ръководители се представиха Гюлай Сюлейман – избрана за директор на гимназията иАчелия Садула и Тюркян Еминова от 12А клас – достойни заместник-директори. На 07.05. те ръководиха училището, общуваха с учениците и решаваха възникнали проблеми. Ученици от гимназията влязоха в ролята и на учители за един ден. Гимназистите бяха избрали учебните предмети, които искат да преподават предварително, а помощ получиха от съответните учители. На състоялата се в края на деня среща ръководство и учители – за един ден,  споделиха впечатленията си, че учителската професия е много отговорна и пълна с предизвикателства. В края на срещата директорът на гимназията инж. Марияна Стратиева благодари на „колегите“ си и им пожела да бъдат все така отговорни и иновативни.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини