Абитуриентите в Кърджали се стягат за балове, връщат се към традицията

Абитуриентите в Кърджали се стягат за балове, връщат се към традицията. След като миналата година пандемията от коронавируса отне тази радост на зрелостниците, днес има всички шансове празнуването да върви с пълна сила. Вече са запазени заведенията, в които ще се проведат баловете. Предпочитан е големият салон на комплекс „Арпезос”,заради възможността за социална дистанция и спазване на противоепидемичните мерки.

Абитуриентите от различните училища са резервирали дати ,в които традиционно се провеждат баловете им. На връх 24 май ще празнуват зрелостниците от СУ”Отец Паисий”. Те ще бъдат в „Арпезос”. Учениците ни вече купуват тоалети с надеждата,че няма да има нови рестриктивни мерки, сподели за Кърджали бг вести директорът на школото Златко Атанасов.

Също в „Арпезос” , но на 26 май ще купонясват абитуриентите от Езиковата гимназия. Директорът на елитното учебно заведение Даниела Павлова каза, че тържественото им изпращане ще стане на 24 май. Очаква се Общината да разреши празничното шествие.

 На 25 май ще празнуват зрелостниците от СУ”П.Р.Славейков”. Традицията да се събираме в „Арпезос” е от 20 години. Тази година се надяваме,че ще я продължим,каза директорът Милко Багдасаров.

  На връх 24 май в ресторант „Стената” ще празнуват учениците от СУ”Йордан Йовков”. Това ще стане след празнично изпращане в школото, каза директорката Недялка Кюпрюджиева.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини