Прокуратурата потвърди: Бившият шеф на КАТ-София Тенчо Тенев е в ареста

Прокуратурата потвърди, че бившият шеф на КАТ-София и сегашен началник на Охранителна полиция-Асеновград Тенчо Тенев остава в ареста и така опроверга появилата се по-рано днес информация, че Тенев е бил пуснат под парична гаранция от 5000 лв.

Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов заяви, че Тенев се намира в следствения арест, а взетата спрямо него мярка за задържане от 72 часа изтича утре, съобщи БНТ.

Пловдивският обвинител уточни, че едва след изтичането на законовия срок наблюдаващият прокурор по делото на Тенев ще прецени дали да поиска от съда удължаване на ареста или друга мярка за неотклонение.

Тенчо Тенев бе задържан и обвинен за престъпление по служба и незаконно държане на боеприпаси. Той е превишил властта и правата си и е нарушил вътрешните правила за реда и условията за сключване на договори за дарения, получаването и управлението им, утвърдени със заповед на министъра на вътрешните работи, и е избрал изпълнители за сключване на договори за дарение в полза на РУ - Асеновград, без да има право на това. Даренията са около 10 500 лв. Второто обвинение, което е повдигнато срещу него, е за незаконно държани боеприпаси, открити в село Крум.

Източник: БНТ

Видеа по темата

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ед
    Един катаджия
    8 -6
    09:48, 15 май 2021
    Щом са му спретнали акция, значи не е давал нагоре, разбирайки, че ГЕРБ са пътници, но....те в последния си ден са иу показали, че е избързал...
    • Гл
      Глупости
      11 -1
      09:58, 15 май 2021
      Сега Цецо физкултурника поне цигари да му донесе в ареста.
Последни новини