Започна двудневният Национален събор „Китна Тракия” в Хасково

  Двудневният Национален събор за народно творчество „Китна Тракия пее и танцува“ започна от днес в хасковския парк „Кенана”. В 55-тото издание на събитието участват около 100 изпълнители от цялата страна.

  Днес изявите са с конкурсен характер. Фолклористите пеят и танцуват на двете открити сцени. Разпределени са в 5 категории: певчески групи, танцови групи, ансамбли, индивидуални изпълнители и народни обичаи. За най-добрите са предвидени медали - златен, сребърен и бронзов във всяка категория, както и грамоти за първо, второ и трето място. Всички певци и танцьори ще получат грамоти за участие.

  Организатор на Събора е община Хасково. Официалното откриване беше дадено в 12 часа днес. Приветствия към участниците отправи кметът Станислав Дечев. Поздравителен адрес пристигна от Международния съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства (ЦИОФФ).

  Утре Съборът продължава с участие на местни състави.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Ха
   Хасковосънджак
   11 -6
   13:50, 15 май 2021
   Няма ли кой да им каже да свалят маските докато пеят и танцуват? С тези маски са като народни нинджи и журито ще ги оценява по маските.
  • 2
   Ko
   Konsa
   6 -15
   13:57, 15 май 2021
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Би
    Бионса
    7 -2
    18:17, 15 май 2021
    Как ли пък не!Ще има страх и паника в сърцата на интригантите.Хората разбраха,слава богу,че не трябва да се затварят като лалугери.
  • 3
   Да
   ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ВСИЧКИ
   13 -3
   16:26, 15 май 2021
   Които пазят народните традиции .....
   ..... .................
  • 4
   Фо
   ФОТОГРАФА НА САПУН
   4 -6
   16:50, 15 май 2021
   Наш тая баба дето е метнала червения мисал на главата няма нищо общо с тракийската традиция
   ...... Ей бабите с белите кърпи имат .....
   ............. Ама кво да обесняваш на п@маци .... При тях си носят тасовете дето се подмиват на главата :))
   • Фо
    Фото Жоро Колев
    2 -3
    17:11, 15 май 2021
    Е и Да предположим че аз съм фотографа?
   • Зз
    Зз
    2 -2
    18:06, 15 май 2021
    Щом сте толкова отворен, излез на сцената и покажи без да обиждаш, всеки може да си стой пред телевизора и да коментира!
   • да те научи на Фотография .....
    ....... Нас с моя съученик , ни е учил Ицо Фотото :))
   • стана мръсна дума ?
  • 5
   Ди
   Дидо кучето
   7 0
   18:19, 15 май 2021
   И пак мотористи от цялата страна.яхнали моторите,карат като бесни!После искат солидарност на пътя!Еми ти караш по Раковска със 140 бе,апдал.

  Хороскоп за 16.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
  16 юни 2021
  Последни новини