ББР отказала да предостави информация за кредитните досиета

УС на ББР е отказала да предостави на Одитния комитет кредитните досиета, съобщи министър Петков. Ще сезира БНБ за отказа. Това обяви министърът на икономиката Кирил Петков на извънреден брифинг.

"Информацията за кредитния одит е готова, но няма да ви я дадем", това беше точният цитат уточни още Петков.

"За мен това е нарушение на Закона за независими одит. Тази сутрин ще сезирам Българската народна банка и се надявам Одитният комитет да има достъп до информацията за кредитните досиета, както законът го повелява", заяви още Петков.

"Искам тази банка да заработи перфектно до края на този мандат. Това е задачата на моя мандат. Ако Одитният комитет няма достъп до информацията тази стъпка не може да бъде направена", каза Петков.

Аз като орган в момента не мога да ги задължа да направят нищо, за това се надявам БНБ да ги задължат, уточни Петков.

"Ние нямаме време да си играем на показал, не показал. Искаме веднага да вкараме цялата ликвидност в помощ на малкия и средния бизнес", каза още Петков.

Източник: БНТ

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ve
    Venom
    6 -5
    10:59, 1 юни 2021
    Това министърче не е ли чувал за банкова тайна?
  • 2
    Ка
    как е възможно
    4 -3
    12:28, 1 юни 2021
    Това са нашите пари!Как така няма да дават информация на министъра как са отпуснати кредитите? Истината е че на фирма която има оборот 15 милиона са дали кредит 150 милиона.Коя търговска банка ще направи това?Тия нямат намерение вероятно изобщо да ги връщат.Схеми та схеми.Тоя Бойко и компанията му - всичко е било тяхно (всички наши пари) и си на крадат както си искат. Ама ние сме овце, търпим ги и техният апетит става все по голям.Този министър има пълната ми подкрепа. Само така!
    • Ба
      бат Танас
      0 0
      23:58, 1 юни 2021
      Какви твои парички като ги държиш под дюшека и във буркан банк. Лихвите по влог са почти отрицателни и трябва да имаш половин милион за да ти дадат нещо и да не си на загуба.

Още новини

Последни новини