Стотици участници събра Националният конкурс "Широка лъка пее, свири и танцува"

    Стотици участници от цялата страна събира Националният фолклорен конкурс "Широка лъка пее, свири и танцува". Само индивидуалните изпълнители, които се явиха във вчерашния ден бяха 322-ма, от тях 224 в специалността "Народно пеене" и 98 инструменталисти.

    Факт са и наградите - медали и грамоти. Сред наградените например бяха възпитаниците на Елена Каневска от Школата по народно пеене "Китка виена" при читалище "Кирил Маджаров" - Смолян. Те завоюваха първо място в категорията "Вокални групи"; първо място за Виктория Стефанова и Йорданка Гайдарова; златен медал за Ивайла Невенова и Никола Четроков; бронзов медал за Йорданка Гайдарова в категорията "С песните на Валя Балканска" и поощрителна награда за Виктория Стефанова в същата категория.
    Сред участниците бяха и талантливите деца от певческата школа при читалище "Напредък-1870", гр. Лясковец, които споделят, че първият им конкурс е бил невероятен, успешен и ще остане незабравим.

    Цели 18 медала спечелиха и децата от Нова Загора и Сливен от участието им в Националния фолклорен конкурс - златен медал за Фолклорна Формация "Аеда", златен медал за Фолклорна група "Туида" и "Лазарче". И това са само част от наградените.
    Фолклорният конкурс "Широка лъка пее, свири и танцува" продължава и днес.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини