Wizz Air предлага 16 маршрута от Бургас

УизЕър (Wizz Air) откри първата си база в Бургас и трета в страната. Базата ще бъде сезонна, като авиокомпанията ще базира един самолет Еърбъс А320 (Airbus A320) на летището в Бургас между юни и септември 2021 година.

Със създаването на тази нова база УизЕър вече предлага общо 16 маршрута от морския град, 10 от които са напълно нови и ще започнат още този месец. Местата по тях са вече в продажба.

Самолетът Еърбъс А320, който УизЕър ще базира на летище Бургас, ще поддържа обслужването на някои от новите 10 маршрута до Дортмунд, Айндховен, Киев, Ливърпул, Познан, Тел Авив, Турку, Гданск, Люблин и Донкастър/Шефилд. Другите маршрути от бургаската мрежа на авиопревозвача, които ще бъдат изпълнявани това лято, включват Лондон - Лутън, Виена, Будапеща, Катовице, Варшава, Вроцлав с общо 250 000 места в продажба от Бургас през 2021 година.

УизЕър започва дейността си в България през 2005 година, когато излита първият полет от София до Будапеща. За последните 16 години авиокомпанията е превозила над 19 милиона пътници до и от България.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини