Разчистват занемарено игрище в „Болярово“

    Започна разчистването на занемареното игрище в края на хасковския квартал „Болярово“. Спортното съоръжение се намира непосредствено до стадиона. Видимо е, че от години то не се поддържа – асфалтовата настилка е пропукана и през нея бяха израснали храсти, баскетболните кошове са ръждясали, липсва част от оградата.

    Днес на място работеха служители на общинското предприятие „Екопрогрес“. Те окосиха тревата в и около игрището, окастриха храсти и клони. Очаква се дейностите да продължат утре и другия ден, за да може спортното игрище да бъде достъпно за хората от квартала. Предвидено е на по-късен етап там да започне ремонт.

    Местните са доволни от предприетите действия по разчистване на терена, тъй като настояват, че от години съоръжението не се стопанисва. „Браво за това, което направиха днес“, каза Илиян Мартинов. Допълни, че той самият периодично е чистил храсти и клони, за да могат децата му да играят там.

    Припомняме, че в края на миналата година кметът на община Хасково Станислав Дечев заяви, че общо 3 игрища в града ще бъдат ремонтирани тази година за около 30 000 лева. Освен това в „Болярово“, за обновяване са предвидени това до блок 10 в квартал „Орфей“ и игрището зад бензиностанция „Мустанг“ край улица „Стара планина“. Още през декември 2020 г. градоначалникът каза, че на трите терена ще им бъдат възстановени настилките, уредите и оградите.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ха
      Хасковлия
      8 0
      22:33, 15 юни 2021
      Браво! Само това може да се каже за това. Има надежда.
      • Ст
        Стадион Младост
        7 -2
        22:50, 15 юни 2021
        Стадион Младост кога, ще го обновят?Нали герберите обявихя през 2020 година, че е осигурено финансиране. Лятото свършва след 2 месеца, а обновяването на стадион е доста работа.
    • 2
      До
      До Младост
      2 -5
      23:41, 15 юни 2021
      Много тъпанари като тебе имат нужда от обновяване на мозъка....
    Последни новини