Глутница кучета тормози децата на Резбарци, местните готови да ги изтровят

Глутница кучета от месеци тормозят децата на  Резбарци. Те им налитат и всеки момент може да стане тежък инцидент. Преди ден глутницата нападнала децата. Те зарязали колелетата и побягнали по домовете си , за да търсят защита. Това съобщи за Кърджали бащата на едно от децата –Красимир. Притесненият родител твърди,че съселяните му са ходили при кмета на Резбарци, но той им отговорил,че е безсилен.

 Ако не се вземат спешни мерки, местни жители са готови да ги изтровят. За това предупреждава Теодора от същото село. Тя споделя,че повечето жители на селото обичат животните и в почти всяка къща има домашно куче. Въпреки това обаче,те са готови на крайни действия, за да защитят децата си.

 Теодора твърди също, че съселяните й отдавна са свикнали с дребни бели, като обръщането на варелите за смет.Те обаче не могат да преглътнат посегателството над децата си.

Теодора предлага земя на селото да бъде оградена и да се обитава от безпризорните животни.В момента доброволка, защитничка на животните идва да ги храни,но това само усилва напрежението.

 Позвънихме на управителят на общинската фирма „Озеленяване,благоустройство и чистота”Раид Идриз за съдействие. Той увери , че веднага ще изпрати екип за да излови животните и те да бъдат кастрирани и маркирани.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини