Посрещаме астрономическото лято със слънце до обяд и дъжд следобед

Днес в 06 часа и 32 минути започва астрономическото лято. Преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, главно в Източна България и планинските райони ще превали краткотраен дъжд, а на места и ще прегърми. Има условия и за градушки. Ще остане почти тихо. Дневните температури ще се повишат, но максималните са в широк интервал, от 25° - 28° в източните райони до 30° - 33° на запад.

Преди обяд в планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в масивите от източната половина от страната ще превали, на места и ще прегърми. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 15°.

Утрото в Смолян е мъгливо, 9 градуса показват термометрите. До обяд все пак ще има слънце, но в следобедните часове отново ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще превали кратък дъжд, на места ще прегърми. Максималната температура достига 21 градуса.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини