Фирмите кандидатстват още 3 дни за подкрепа с оборотен капитал

Три дни остават до края на възможността фирмите, засегнати от противоепидемичните мерки, наложени заради здравната криза, да кандидатстват по програмата за подкрепа с оборотен капитал, напомнят от офиса на НАП в Хасково.

В момента приключва третата фаза на програмата. Тя стартира в началото на седмицата и за броени дни има стотици подадени заявления от страната за финансова помощ.

Трета фаза на програмата е свързана с удължаване подпомагането със средства за оборотен капитал на фирми или обекти с преустановени дейности за периодите от 22 до 31 март 2021 г. или до различни дати през април 2021 г., съобразно заповедите на министъра на здравеопазването.

Формулярите за кандидатстване в трета фаза се подават отново по електронен път през Портала за е-услуги на НАП, чрез е-услуга „Подаване на документи за подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки“.

 Заявления се подават до 16.30 ч. на 22 юни 2021 г., напомнят от офиса на НАП и съветват фирмите да не чакат последния момент.

Още 55 млн. лева са предвидени за осигуряване на оборотен капитал на засегнатите фирми и обекти чрез безвъзмездни средства по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“. През първите две фази на програмата, от която се възползваха и 70 дружества от област Хасково, са изплатени близо 120 млн. лв.

От офиса на НАП в Хасково съветват кандидатите, които искат проверката за допустимост на посочените кодове на икономическа дейност, съгласно КИД-2008 да се извършва спрямо данните от годишните отчети за дейността на предприятията за 2020 година, първо да подадат отчетите си в Националния статистически институт и след това да кандидатстват за подкрепа чрез оборотен капитал за малки и средни предприятия.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (3)

  • 1
    И лично Делян Джуката ще ги обслужва на гише
  • 2
    Ду
    Дунарума
    4 -1
    18:11, 20 юни 2021
    Истината е че всички нови и стари партии се гласят да лапат от милиардите евра които Брюксел ни е обещал и всичко това е мираж с театралното правителство на Радев. Други държави вече ги получиха а тукашните олигофрени водят предизборна пропаганда.
    • Gn
      gn
      1 0
      11:37, 21 юни 2021
      Как ще ги получим като старото правителство не предоставило план за възстановяване от корона вируса . Как да ни отпуснат пари, на празни приказки ли ?
Последни новини