Четвърт милион отпуска държавата за пътя за Чудните мостове

Изображение 1 от 4
    Допълнителни 250 035 лева бяха отпуснати на Община Чепеларе с постановление на Министерски съвет. Сумата е предназначена за извършване на неотложни възстановителни дейности на път Хвойна – Чепеларе - местност „Чудните мостове“. След проливните дъждове от последните седмици пътят беше сериозно увреден, което наложи търсенето на спешно решение. С допълнително отпуснатата сума възможностите за овладяване на ситуацията вече са факт, заявяват от общинската администрация.
    Припомняме, че пороите разрушиха пътя на 17 юни, а на следващия ден кметът на Забърдо Валентин Черпоков алармира, че пътя към природния феномен е затворен напълно, тъй като е непроходим. Той призова служебното правителство да отпусне средства за закърпване на ями по трасето, което се използва от хиляди туристи, тръгнали към природното чудо. Черпоков благодари за отпуснатите средства от името на хората от Забърдо. 
    От няколко петилетки община Чепеларе има проект за цялостен ремонт на пътната отсечка на стойност от 4.6 млн.лв., досега не е осигурено финансиране, тъй като не води до населено място и не може да се кандидатства по програма на ЕС.
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини