Има дата и час за отварянето на пътя за Стара Загора, но няма да е днес

Изображение 1 от 5

    Имаше очаквания днес да бъде отворена отсечката за Стара Загора, но поради технически причини това се отлага. Причината за отлагането е, че бетона на една от мостовите фуги все още не е набрал необходимата якост, като това е станало ясно след проведени лабораторни замервания.

    Нужни са още 1-2 дни за пълната готовност на бетона, поради което пускът на лекотоварния трафик през съоръжението се отлага за понеделник сутрин в 10:00 часа. След отварянето на отсечката, през нея ще могат да преминават само автомобили до 3,5 тона, като тежкотоварния трафик ще трябва да продължи да използва обходния маршрут от  Димитровград през с. Брод - с. Златополе -  гр. Симеоновград - с. Средец – с. Васил Левски  -  с. Бяло поле – Опан и обратно. Затворената отсечка е напълно довършена, върху пътя е положен и последния пласт износоустойчив асфалт и след нейното откриване в понеделник не би трябвало да се налага извършването на довършителни дейности, каквито ще трябва да бъдат извършвани по останалата част от трасето от Димитровград до границата с област Стара Загора.

    За да провери готовността на съоръжението днес на място бе кметът Иво Димов, който проведе среща с представители на фирмата-изпълнител.

    Беше обсъдено и как продължават дейностите по ремонтите по целия участък до границата с община Стара Загора. Другата седмица след пускането на затворената отсечка ще се започне изкърпване на трасето, което до момента се използва за обходен маршрут през димитровградския квартал Изток. Следва фирмата-изпълнител да започне да полага последните сантиметри износоустойчив асфалт в участъка от границата с община Стара Загора към Димитровград, който участък в момента няма допълнителното покритие. Мнението на кмета Димов относно стартирането на ремонтите в село Радиево е, че те трябва да се отложат за септември месец, поради интензивния в момента трафик към Маказа. Ако поради предстоящите ремонтни дейности в селото трафика се отбие по странични улици от главното трасе, освен транспортен хаос, това ще донесе и много несгоди на жителите на димитровградското село, като към този момент няма решение кога ще стартират ремонтните дейности в Радиево.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Не
      нека
      1 0
      13:01, 4 юли 2021
      Нека да позная- когато стане . Това да не е при социализма, когато всичко беше обхванато от графици. Сега е свободна пазарна икономика, според това колкото бутнеш. Не има си ценоразпис. Пък времето, то е наше, нали така калинки.
    • 2
      См
      смм-минков
      1 0
      17:14, 4 юли 2021
      Защо подвеждате с тази фалшива информация,пътя за стара загора ще бъде готов когато пуснете моста над река марица защото там е ад,всеки ден пътувам за имението си в симеоновград и виждам как се имитира работа.Ако участваше мойта фирма досега да е завършен.
    Последни новини