ГКПП "Илинден-Ексохи" ще работи 24 часа в денонощието

ГКПП "Илинден-Ексохи", който Гърция отвори от днес за пътнически превози, ще работи 24 часа в денонощието, съобщават от МВнР.

Граничните пунктове "Кулата-Промахон", "Нимфея-Маказа" и "Орменион-Капитан Петко войвода" също са отворени 24 часа за туристи.

По информация на посолството ни в Атина процесът за пълното възобновяване на работата на ГКПП "Илинден-Ексохи" е възможно да отнеме от 24 до 72 ч., тъй като се изискват административни действия от гръцките власти по набирането на медицински екипи, допълнителни полицаи, инсталиране на техника. В пълен капацитет граничният пункт се очаква да заработи най-късно до 5 юли /понеделник/.

От МВнР посочват, че българските граждани няма да могат да преминат границата през граничен пункт, различен от този, който са посочили в своя PLF формуляр.

От днес денонощно работят и граничните пунктове на гръцката граница с Република Северна Македония (Евзони, Ники и Дойрани), с Турция (Кастаниес и Кипи) и с Албания (Кристалопиги и Какавия). ГКПП "Мавромати" на границата с Албания е отворен от 08.00 ч. до 16.00 ч.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини