Instagram вече няма да е приложение за снимки

Едва ли има някой, който все още не е забелязал, че Instagram е платформа, която гради имиджа си предимно чрез откровено копиране на популярни услуги в други платформи.

 Стори форматът бе първият голям пример за нескрито плагиатство, след като Instagram безцеремонно го клонира в своята платформа, виждайки колко популярен стана той в родния му Snapchat.    

Най-скорошният такъв пример е услугата Reels, която доста доближи Instagram до облика на TikTok, който се превърна в абсолютен хит сред младите в последните няколко години.  

Сега дъщерната на Facebook социална мрежа се готви за нови промени, които този път може би ще бъдат вдъхновени от YouTube, но също така и от TikTok. 

Поне това разбираме от шефа на Instagram Адам Мосери, който наскоро публикува кратко видео в Twitter, в което говори за стратегията на платформата занапред. 

“Вече не сме приложение за споделяне на снимки”, е може би сред най-значимите твърдения в двете и половина минути, в които Мосери говори. 

По думите му основната причина, поради която хората ползват Instagram, е за да се забавляват, като подкрепя тезата си с проучвания.    

Във видеото си някогашният продуктов директор на Facebook поставя силен акцент върху видео съдържанието и прави паралел между Instagram, YouTube и TikTok. 

Oт казаното става ясно, че двете видео платформи предлагат повече забавление в сравнение с Instagram, а това веднага ни кара да мислим, че в приложението на Facebook скоро ще се появят някои познати неща от въпросните платформи. 

Самият той разкрива, че скоро на стената ни в Instagram ще започнат да се появяват предложения за профили, които не следваме, и видео форматът ще е основен фокус. 

Това описание веднага ни подсеща за изгледа на страницата ни в YouTube, където ни се предлагат клипове от непознати за нас канали.

Instagram също така ще се сдобие с допълнителна оптимизация за мобилно видео съдържание, за да доближи преживяването с приложението до това, което предлага конкуренцията. 

Топ приоритети на компанията ще са инфлуенсърите, видео съдържанието, пазаруването и съобщенията, казва Мосери в поста си. 

След всичко казано няма как да не се съгласим с него и да приемем, че Instagram вече няма да е приложение за снимки.   

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини