Шеф Манчев популяризира турската кухня, преобрази ресторант в центъра на Кърджали

Изображение 1 от 6

    Шеф Манчев,получил популярност с телевизионното предаване „Кошмари в кухнята” по Нова телевизия популяризира турската кухня.Той преобрази ресторант в центъра на Кърджали. В известното заведение „Зад театъра” вече  предлагат само турски специалитети. Те са приготвени по оригинални турски рецепти.

    Шеф Манчев имаше тежка седмица в Кърджали. Заедно с екипа си той трябваше да преобърне на 360 градуса политиката на ресторантьора Невен Желев и да го убеди, че бъдещето на неговото заведение е в предлагането на добра храна, приготвена само от пресни продукти.

      За Кърджали бг вести Желев сподели, че имал нужда от помощ.Идеята да покани шеф Манчев възникнала след като гледал едно от предаванията на „Кошмари в кухнята”. Писал му. Шеф Манчев дошъл,направил оглед и се съгласил да помогне. Исках ресторанта ми да стане най-хубавия. Трябваше някой да ми покаже,споделя още Невен Желев. Той е категоричен,че всичко е истинско в предаването. Затова и то се готви дълго време. Преобразяването на „Зад театъра” ще можем да видим през септември.

      Консултант на шеф Манчев в Кърджали стана Татяна Карова.Тя е родом от нашия град, но е утвърдена ресторантьорка в София. Там държи елитен турски ресторант.Специално за снимките тя доведе готвача си Арап Картал. Картал е дошъл преди 12 години от Турция и е без конкуренция в турската кухня у нас. Той посвети екипа на Невен Желев в тайните на турската кулинария. Нещо повече заедно с Татяна Карова те му предоставиха оригинални турски рецепти.

     Кулминация на снимките бе откриването на ресторанта.  За случая Невен Желев бе поканил свои близки и приятели. Основното ястие бе Адана кебап и телешки шишчета.Салатите също бяха традиционни –есме и табума. Десертът-казан диби.Имаше и търпак биде.

      Невен Желев е горд, че Арап Картал го научил как да приготвя Педели кюфте. Според Татяна Карова най-голям майсторлък иска Игли кюфте.  Приготвянето му е много трудоемко и става само с пресни продукти.

     След вечерята шеф Манчев не скри, че е имал бурни дни в Кърджали. Между него и Невен Желев прехвърчали искри,често приличащи на гръмотевици. Всичко това бе в интерес на работата. Невен повярва в искрените ни намерения да му помогнем, подчерта шеф Манчев.

     Гостите на Невен заобиколиха телевизионната звезда и пожелаха да си направят снимки за спомен.

    Преобразяването на „Зад театъра” е втори проект на шеф Манчев в Кърджали. Първият бе кораба „Емона”.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини