Слави Трифонов обяви какво ще прави след изборите

    Няма да правим коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС, обяви Трифонов. 

    "Има такът народ" ще състави самостоятелно правителство: Мария Бойчинова - министър на финансите. Любомир Дачов - министър на икономиката, Наталия Митева - министър на образованието и иновациите, Красимир Ненов - на енергетиката, Велислава Петрова - на здравопазването, Михаела Лашова - на МРРБ, Христо Алексиев - на МИИТ, Ивайло Кожухаров - на туризма, Пламен Абровски - на земеделието, Теодора Генчовска - на отбраната, Лилия Иванова - на социалното министерство, Станислава Армутлиева - на културата, Петър Илиев - на правосъдието, Радостин Василев - на младежта и спорта. Антония Валентинова ще бъде министър без портфейл по ромските въпроси, Ради Найденов - министър на външните работи и вицепремиер.

    Николай Василев е предложението на "Има такъв народ" за министър-председател. Той бе вицепремиер и министър на икономиката (2001-2003 г.), зам.-министър-председател и министър на транспорта и съобщенията (2003-2005 г.) в правителството на БСП, ДПС и НДСВ и министър на държавната администрация и административната реформа (2005-2009 г.) .

    От 2009 г. Василев е управляващ партньор в Expat Capital - с лицензираното си изцяло притежавано дъщерно дружество Expat Asset Management е една от най-големите независими компании за управление на активи в България. Преди това е бил старши вицепрезидент в Lazard Capital Markets - Лондон (2000-2001) и асоцииран директор в UBS (UBS Warburg Dillon Read) в офисите в Токио, Ню Йорк и Лондон (1996-2000). Бил е и данъчен съветник в Coopers & Lybrand в Будапеща, Унгария (1993-1994).

    Василев има магистърска степен по международна икономика и финанси от Университета Брандейс, САЩ (1997) с програма за обмен в университета Кейо (Токио, Япония), както и две бакалавърски степени от Държавния университет в Ню Йорк в Освего, САЩ (1995) и Университета за икономически науки в Будапеща, Унгария (1994) и Chartered Financial Analyst (CFA) от 1999 г. Той говори английски, унгарски и руски и има основни познания по френски, немски и японски.

    Да се включат в кабинета са били поканени служебните министри Кирил Петков, Асен Василев и проф. Николай Денков, но те са отказали, поясни Трифонов.

    "Сдружихме, както е написано по закон и спечелихме. (...) Нямаше как да приема, че шепа некадърници ще определят живота ни", обясни шоуменът как се стигна до този резултат. Подкрепата, която получи "Има такъв народ" е изумителна. Искам да благодаря на всички, които гласуваха за нас. Наистина оценяваме вашето доверие. Това заяви лидерът на "Има такъв народ", преди да обяви предложенията на партията за правителство.

    Някои от приоритетите:

    • Построяване на необходимия брой детски градини, колкото са необходими - толкова
    • Чисто нова детска болница
    • Медицински хеликоптери, колкото са необходими - толкова
    • Дострояване на всички магистрали
    • Закупуване на над 1 млн. таблети за всички преподаватели и ученици
    • Подобряване на прозрачността при обществени поръчки
    • Изкореняване на порочните практики - възлагане без обществени поръчки, аварийни поръчки
    • Бързи съкращения в държавната администрация и въвеждане на електронни услуги
    • Стартиране на приватизацията на ББР
    • Закриване на специализираните съдилища и прокуратури
    • Въвеждане на мажоритарен вот, електронно гласуване и партийна субсидия от 1 лев
    • Бързо пускане на газовия интерконектор с Гърция
    • Ще направим всичко възможно да изпратим един мъж и една жена в НАСА - първите български астронавти. Време е България да гледа към звездите, достатъчно сме живели с наведени глави

    Българският народ подкрепи тези приорети със своя вот, но сега дали ще се сбъднат зависи от депутатите, завърши изявлението си Трифонов.

    Коментари в сайта

    Последни новини