Байдън номинира бившия сенатор републиканец Джеф Флейк за посланик в Турция

Американският посланик Джо Байдън номинира бившия сенатор републиканец Джеф Флейк за посланик в Турция, съобщава Асошиейтед прес.

"Като се има предвид стратегическата важност на отношенията на Съединените щати с нашия дългогодишен съюзник в НАТО Република Турция, аз съм поласкан и смирен от доверието, което президентът Байдън ми възлага с тази номинация за посланик", заяви Флейк в изявление.

"Това е ключов пост във важен момент и за двете страни", добави той.

Флейк беше сенатор от Аризона от 2013 г. до 2019 г. и беше открит критик на бившия президент Доналд Тръмп. Той е бил член на Конгреса в продължение на общо 18 години, отбелязва ДПА.

"Ако бъда одобрен от Сената, за мен ще бъде удоволствие да се присъединя към един силен, опитен и способен екип, представляващ интересите на САЩ в чужбина", посочи още Флейк.

Отношенията между САЩ и Турция са напрегнати в последно време. По време на администрацията на Тръмп САЩ наложиха санкции на Турция заради покупката й на руски ракетни системи С-400, които Турция купи въпреки противопоставянето на Вашингтон и НАТО, напомня агенцията.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини