Представят изложба "20 години в служба на армията" във Военен клуб в Кърджали

По повод 20 години от създаването на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“  във Военен клуб – Кърджали ще бъде позиционирана изложба под надслов „20 години в служба на армията“.

Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“ е създадена, за да осъществява социалната дейност в Българската армия. Тя стопанисва  Централния военен клуб и резиденция „Лозенец“ в София, 2120 жилища за военнослужещи и 11 военни общежития, 7 детски градини за деца на военнослужещи, 36 военни клуба в цялата страна със 165 творчески състави, в които над 1750 деца развиват заложбите си, 14 хотела и военно-почивни домове, 26 социални кухни, както и дом за пенсионирани военнослужещи в с.Орешак.

    Основна задача е  военно-патриотичното възпитание с приоритет работа с подрастващите.Относно военно-патриотичната дейност, военните клубове полагат усилия и работят ефективно за създаването на оптимална организация приотбелязването на бележити исторически дати от българската история,национални и професионалнипразници.Организационно и методически се подпомагат голяма част от мероприятията на военно-патриотичните съюзи по провеждане на съвещания, заседания, тематични и литературни изяви,отчетно - изборни събрания и юбилеи. Продължава и се развива сътрудничеството с представенитенанационалнонивовоенно-патриотични организации в подкрепа на тяхната общественополезна и родолюбива дейност.За осъществяване на културно-художествената дейност, във военните клубове се създават, организират и поддържат школи, художествени състави и клубове по интереси.Създадено е добро партньорство с Военните окръжия и военните отдели по места, за презентиране на военната професия и предоставяненаадекватнаинформациязасвободнитеместа в редовете на БА.

Експозицията, отразяваща една малка част от мероприятията през годините може да бъде разгледана от 26  до 30 юли 2021 г.във Военен клуб Кърджали.

Ани Иванова

директор на Военния клуб

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини