Мангъров развенчава мантрите за ваксините отново

През настоящата седмица са се натрупали някои интересни данни за ваксините, които доц. Атанас Мангъров реши да представи в централата на партия АБВ.

Установено е в САЩ и в Израел, че около 70% от хората, които са заразени през настоящата седмица, са ваксинирани. Половината от хоспитализираните също са ваксинирани. Това дава основание да се приеме заключение, че хората, които се ваксинират, се заразяват и се разболяват, каза доц. Мангъров. А и ваксинираните срещу COVID-19 могат да заразяват други хора и отделят вируса в не по-малко количество от неваксинираните. 

Затова и на доц. Мангъров му звучи странно призивът за ваксиниране на лекари, учители и полицаи. От чисто медицинска гледна точка задължителната имунизация на учители, лекари и полицаи е напълно безсмислена, изтъкна Мангъров.

"Нека да оставим решението на това кой как да се пази на самите хора, които са изложени на ежедневни контакти с хора, които могат да са заразени. Хубаво е държавата да се грижи за учители и лекари, но да ги кара насила да поемат всички рискове на една ваксина, за която трябва да подпишат и информирано съгласие - това не бива да се случва. Това си е тяхна отговорност, а задължителната ваксинация е безсмислена и неправилна", категоричен бе Мангъров.

Той е на мнение, че ваксинирането на децата и бременни под предлог, че ще се намали разпространението на вируса също е напълно безсмислено. При децата напънът за ваксиниране води до това, че поемат всички рискове от недостатъчно добре проучените ваксини и никаква особена полза за обществото няма, коментира доц. Мангъров.

Хората, които са ваксинирани трябва да бъдат оставени да живеят сред нормални условия и тогава вече може да се установи ефективността на ваксините, уточни Мангъров.

Лидерът на АБВ Румен Петков запита на какво основание са били одобрени ваксините. Той настоя за незабавно разследване на СЗО и европейската прокуратура да разгледа цялата процедура по одобряване на ваксините от съответната медицинска агенция.

Няма друго основание ваксините да бъдат одобрени освен корупция, смята Петков, според когото ваксините са пълен провал от гледна точка информацията, която се предоставя. На този фашизъм, ако ние не се противопоставим, се губи смисъл, каза още Румен Петков.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    12
    123
    6 -13
    16:56, 2 авг 2021
    Абе спрете да му давате трибуна на този "доцент" и... Виж коментара
    • 12
      124
      10 -6
      17:10, 2 авг 2021
      Защото говори истини ли, а на теб не ти харесва да ги чуваш, така ли? И е добре да махнеш кавичките от титлата, защото е наистина доцент. Учил е в годините, когато в медицината го нямаше модела " пиша ти 3, но ми обещай да не лекуваш хора". За присъствие в пространството се иска подготовка, хубаво е да я имаме
  • 2
    45
    456
    5 -12
    17:07, 2 авг 2021
    Абе тоя откачалник защо изобщо си мисли, че някой... Виж коментара
  • 3
    До
    До 124
    4 -4
    23:09, 2 авг 2021
    И аз съм завършил медицина и от 1992год. практикувам.В момента съм действаш лекар.Срещал съм се с корона вируса.Спазвам всички противоепидемични мерки.Ваксиниран съм още на 29.12.2020г.,нямам никакви странични реакции,даже настинка не съм карал.И ако трябва и 3та доза ще си сложа,но на доц.Мангъров глупостите няма да слушам.
    • На
      Набий си ако
      4 -2
      06:38, 3 авг 2021
      Искаш и 10 дози. Но задължителното ваксиниране ще доведе до гражданска война.
    • Бъ
      бъркай си в **** подлого
      1 -1
      07:26, 3 авг 2021
      тъпан
  • 4
    На
    Наследниците
    2 0
    06:39, 3 авг 2021
    На Менгеле ше бъдат издирвани . Знаем ги кой са.
  • 5
    Кр
    КРУМ
    4 -2
    07:27, 3 авг 2021
    Единствения свестен доктор в тази държава. Той трябва да е министър на здравеопазването!
  • 6
    Мн
    Мнение
    2 0
    07:41, 3 авг 2021
    Ваксина след ваксина , както е тръгнало щамп след щамп все нови и различни и всички понеже са различни , ваксинация за всеки от тях.
    Ваксина след ваксина - Милиард след милиард.
    • Вт
      Второ мнение
      1 0
      10:31, 3 авг 2021
      Не правиш разлика между щам и щамп,а даваш мнение.
  • 7
    Го
    Гочо
    1 0
    07:42, 3 авг 2021
    По време на втората световна война са ходели с вдигнати глави. По време на Н-ю-рнбергския процес са гледали земята. Само изрода м-е-н-г-е-л-е избяга с помощта на ф-ащ. Ще има втора процес. Да не кажете после -не знаех. Подлъгаха ме. Предупредени сте. Академици , математици и всякаква платена паплач.
Последни новини