ЕП: Еднополовите бракове да бъдат признати в целия ЕС

Европейският парламент прие резолюция, в която се посочва, че страните от Европейския съюз трябва да признаят еднополовите бракове. 

"За" резолюцията гласуваха 387 евродепутати, 161 бяха "против", а 123 гласуваха "въздържал се". 

В резолюцията се посочва, че браковете, сключени в една държава членка, следва да бъдат признавани във всички тях по еднакъв начин, а съпрузите от един и същи пол трябва да бъдат третирани по същия начин като разнополовите двойки.

Резолюцията призовава всички страни от ЕС да приемат лицата, посочени в акта за раждане на детето, за негови законни родители. Освен това трябва ЛГБТИК семействата да имат същото право на събиране на семейството като разнополовите двойки и техните семейства. За да се гарантира, че децата няма да останат без гражданство, когато семействата им се местят между държавите членки, евродепутатите настояват, че семействата трябва да бъдат третирани еднакво в целия ЕС.

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    🧑‍
    🧑‍🚀
    2 0
    14:15, 15 сеп 2021
    Да ви е честито членството !
    • Пр
      ПРЕДИ 14 ГОДИНИ БЪЛГАРИТЕ
      4 0
      15:02, 15 сеп 2021
      Си мислеха , че европеийски ценности това са добро заплащане. 8 часов работен ден. Спокойствие без бандити и наркотици. Семейни ценности. След 14 години в амбриаж съюза се оказа , че ценностите са
      педерастия
      проституция
      порнография
      наркомания
      всичките " ценности " са узаконени.
      Ако до няколко години българина не се събуди и да си извади чаршафа от анала няма да има държава
Последни новини