Жените и минижупи - заедно до 40-годишна възраст

Изследване на магазини "Дебенхамс" показа, че британките носят минижупи до 40-годишна възраст, съобщи Ройтерс, цитиран от БТА. 

Преди 20 години малко жени се осмеляваха да носят минижуп след 33-годишна възраст, се казва в комюнике на "Дебенхамс". Изглежда, че сега жените харесват повече тялото си и са щастливи да се обличат в съответствие с това свое виждане. Ако тази тенденция се запази, няма съмнение, че през следващото десетилетие жените на 45-годишна възраст и дори тези, прехвърлили 50-те, ще гледат на минижупа като на основна част от ежедневното си облекло, се допълва в комюникето.

До тези заключения се стигнало, след като веригата магазини проучила възрастовия профил на жените, които са купили къси поли, дълги 36 см, през последните 6 месеца. Резултатите сочат, че средната възраст на тези клиентки се е повишила от 36 години в началото на хилядолетието на 40 години днес. 

Данните от 1980 г. показват, че средностатистическата жена спира да купува минижупи, когато навърши 33 години. Същите са и данните от средата на 60-те години на миналия век. От "Дебенхамс" смятат, че популярността на интензивната гимнастика, която осигурява на жените хармонично тяло за по-дълго време, вероятно е причината за тази тенденция. Нарасналият брой британки, които се издържат сами, може би също е фактор. 

Изследването на "Дебенхамс" сочи, че модерната жена, облечена в минижуп, започва любовна връзка на 14-годишна възраст, но си купува първия минижуп едва след като е навършила 16 години. Полите стават по-къси между 16- и 19-годишна възраст, като намаляват дължината си от 46 на 36 см, преди тя да стигне едва 32 см на 23-годишна възраст. Полите леко се удължават между 23- и 27-годишна възраст, достигайки дължина 37 см, като причината за това вероятно е, че момичетата са завързали първата си стабилна връзка и не желаят да привличат вниманието. 

Късите поли увеличават популярността си между 27- и 34-годишна възраст, когато тези първи връзки са се провалили и са завързани нови връзки, показва още изследването.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини