Моряците на заседналия "Vera Su" се страхуват за живота си

Освен, че се страхуват за живота си, моряците не са получавали и заплати. БНТ разполага с документ, според който собственикът на кораба трябва да им изплати 11 380 долара.

15-и ден корабът остава блокиран край брега край Яйлата, а с това и съдбата на екипажа остава неясна. Оказва се, че на борда обстановката далеч не е толкова спокойна, колкото изглежда от брега.

С екипа на БНТ се свързал един от моряците на кораба, който пожелал да остане анонимен, тъй като се страхува за работата си. По думите му екипажът не е получил заплати.

"Взехме единодушно решение като екипаж да спрем работа. Всеки от моряците на борда иска да се прибере у дома. На кораба работят само капитанът и главният инженер. Искаме компанията собственик да заплати за изработените възнаграждения, което е наше право", казва морякът.

БНТ разполага с документ, на който са отразени възнагражденията на екипажа до 4 октомври. Общата сума е на стойност 11 380 щатски долара. Моряците настояват сумата да бъде платена в брой.

Капитан на кораба е Онур Хазар, втори капитан е Абдула Кемал. В документа е посочен екипаж от шест души.

"14 дни сме поставени в много трудна ситуация. Отслабваме психически. Всяка нощ заспиваме с мисълта, че може да загинем”.

Според моряците са проведени разговори с представители на Меж­ду­на­родната феде­ра­ция на тран­портните работ­ници в Лондон и Варна, но без резултат. Екипажът твърди, че разполага със запис, на който са заплашвани.

"Заплашвани сме от мениджъра на екипажа. Разполагаме със запис на заплахите. Никой не ни помага. Работим здраво от първия ден, в който отплавахме. Въпреки всички наши усилия не можем да получим заплатите си".

По информация на "По света и у нас" екипажът е от Турция и Азербайджан.

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Lj
    lj
    2 -2
    10:58, 5 окт 2021
    Излиза, че по скоро се страхуват за парите си .
  • 2
    Ос
    Остави
    1 -1
    21:29, 5 окт 2021
    Да потъват.
Последни новини