Vera Su вече не може да бъде спасен

Машинното отделение на товарния кораб Vera Su, заседнал край местността Яйлата, е запълнено с вода поради недобро уплътнение на външните стоманени врати.

Когато екипажът е напуснал плавателния съд, уж всичко необходимо е направено, но морската вода е проникнала, защото т.нар. тежки врати, които трябва да са водонепроницаеми, не са били уплътнени, съобщи изпълнителният директор на ИА "Морска администрация" капитан Венцислав Иванов пред журналистите в Каварна. По думите му днес е направен оглед на плавателния съд от двама водолази, според които корпусът и машинното отделение на кораба са компроментирани. Плавателният съд вече не може да бъде спасен.

Не можем да определим към момента какво е състоянието на корабния товар - амониевата селитра, защото не искахме при огледа допълнително да влиза вода в товарното помещение, каза изпълнителният директор на "Морска администрация". Венцислав Иванов допълни, че операцията по изваждането на карбамида ще бъде изключително трудна и трябва много внимателно да се подходи, защото отворят ли се веднъж люковете, може да бъде невъзможно отново да се затворят. Според капитан Иванов изваждането на товара може най-рано да започне около 1 ноември.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини