И в Борино разследват фалшиви заявления за изборите

Още три досъдебни производства за фалшиви заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия са образувани в Смолянско. Две от тях са в община Борино, а едно е в община Баните.

Те са образувани с оглед данни за евентуално извършени документни престъпления по чл.309 от НК за съставени неистински лични документи  – заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия от името на двама жители на община Борино. Двамата декларират, че не са подавали и подписвали такива заявления, съобщиха от полицията .

Установено е и още едно аналогично нарушение в община Баните, по този случай също има образувано досъдебно производство. Разследването продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура-Смолян.

Припомняме, че тази сряда полицията в Смолян образува 7 досъдебни производства след сигнали за фалшиви заявления за гласуване в подвижна избирателна кутия в община Баните.

По тях се проверява дали са извършени документни престъпления като са съставени неистински документи за гласуване на 14 души от общината през октомври и ноември т.г. Заявленията са предадени в общинската администрация, но хората декларират, че не са подписвали и подавали подобни документи.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини