Потвърдено! Зарко Маринов отива в парламента вместо Емил Хумчев

Потвърди се прогнозата на СмолянБГвести за четвъртия дупутат от Смолянски район. Той е журналистът Зарко Маринов от ДБ, както съобщихме още във вторник. Тази вечер ЦИК официално обяви народните представители. Освен от глания редактор на в-к "Отзвук" Смолянска област ще бъде представена от Михал Камбарев/ПП/, д-р Красимир Събев (ГЕРБ) и Хайри Садъков /ДПС/.

Зарко Маринов е поредният депутат през годините, който влиза в НС с по-малко гласове от други водачи на листи. В случая за коалицита на Маринов са гласували 1520, което нареди ДБ на шесто място по резултат. Но след изчисляване на резултата в страната по метода  на най-големия остатък, известен още като метод на Хеър-Ниймайер, Маринов измества кандидата на БСП за България Емил Хумчев, който успя да спечели за социалистите 5156 гласа. 

Хумчев за втори път бива изместен от депутатската банка от този метод на изчесление на вота. През 2013 година мандатът беше даден на Димитър Аврамов от Атака с 1403 гласа, който за четири години като депутат стъпи два пъти в Смолян. По-рано през през 2009 година депутат стана девинчанинът Елин Андреев - ДПС. Смолянчани тогава се чудеха дали той изобщо ходи на работа, тъй като не се появи на трибуната за изказвания. През 2014 година Хеър-Ниймайер изпрати в парлмента собственика на телевиия "Фотон-К" Петър Кадиев от АБВ с 1260 гласа.

Сега смолянчани за пореден път се надяват, че независимо с колко гласове отиват в парламента бъдещите управници да защитават интересите на хората от Смолянска област, да изпълнят обещанията си, които са дали в предизборните си кампании и да не забравят от къде да тръгнали и защо отиват в Народното събрание.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини