Жълт код за продължаващи снеговалежи в Смолянско

За 14 декември 2021 г. - жълт код за продължаващи валежи от сняг в планинските райони на 6 области в Южна България. За област Смолян кодът също е жълт. Снеговалежите ще продължат до обяд с различна интензивност. Ще продължи да се натрупва снежна покривка. Температурата в утрото на 14 декември в Смолян е с температури под нулата, термометрите показват минус 3 градуса, но усещането е за по-студено време. През деня максималната температура няма да подмине нула градуса, ще остане около минус 1.

Днес над страната ще преобладава облачно време. На много места ще има превалявания предимно от сняг, в източните райони - от дъжд. По-значителни ще са валежите в Рило-Родопската област. След обяд валежите ще отслабват и до вечерта в повечето райони временно ще спрат. Ще духа слаб до умерен север-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 1° и 6°.

Над планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще превалява сняг, като по-значителни ще бъдат валежите в Рило-Родопската област и Централния Балкан. По планинските проходи ще има виелици и ще се образуват навявания. Ще духа силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 1°, на 2000 метра - около минус 4°.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини