След два часа дебати по прецизирането на мораториума депутатите излязоха в почивка

След два часа дебати по прецизирането на мораториума върху цените на тока, парното и ВиК услугите, депутатите излязоха в почивка по искане на "Продължаваме Промяната". Преди това от "Възраждане" настояха да чуят мнението и на изпълнителната власт по темата.

Отсъствието на изпълнителната власт в момента не може и няма как да бъде оправдано с обяснението, че правителството е на два дни, каза председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов. От партията коментираха, че мораториумът вчера е приет прибързано и новата коалиция е подведена да влезе в нещо без цифри. В момента се опитваме да поправяме една грешка с друга грешка, каза Николай Дренчев.

От ДПС посочиха, че мораториумът е лесно решение, но не е вярното. ДПС сме категорично за решаване на този въпрос, ще подкрепим всяко решение, което е законосъобразно решение, а такива възможности има, заяви Йордан Цонев. Трябва да осигурим защита на хората от ценовия шок и не бива да допускаме те да платят цената на повишаването на енергоносителите, но не с мораториум, каза той. Цонев посочи че ЕК е особено чувствителна към намеса в работата на независимите регулатори.

Теменужка Петкова каза, че от дебата излизало, че ГЕРБ-СДС са виновни, че управляващите са гласували вчера предложението за мораториум. Тя коментира, че то е гласувано с голямо мнозинство, но след това явно им се скарали от изпълнителната власт. Влязохте в парламента с мотото да върнете парламентаризма, но както виждаме, вървите към това парламентът да стане един гумен печат на изпълнителната власт, обърна се Петкова към "Продължаваме Промяната".

Тошко Йорданов /"Има такъв народ"/ я репликира, че не разбира тази драма. В момента прецизираме вчерашното решение и ще го препотвърдим, посочи той.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини