Новият министър на туризма откри сезона в к.к Пампорово

Днес официално бе даден стртта на зимния сезон в ски-курорта Пампорово. За откриването му специално пристигна новия министър на туризма Христо Проданов. Той бе посрещнат по стар български обичай с питка и мед

„Оптимист съм за предстоящия зимен сезон. Два са основните критерия да бъде успешен – първият е да има много сняг, а вторият – да има много туристи. Това заяви министърът на туризма Христо Проданов.Според него в курорта са създадени условия противоепидемичните мерки да се спазват.

Изпълнителният директор на „Пампорово“ АД Мариян Беляков също изрази надежди за настоящия зимен сезон, тъй като за първи път от години има толкова много сняг през декември. Според него от утре цялата ски зона ще работи.

В момента работят всички лифтове в курорта, На територията на комплекса са монтирани допълнителни станции за безконтактно получаване на лифт карти чрез сканиране на QR код. С откриване на зимния сезон в сградата на един от най големите хотели ще заработи и лаборатория за бързи и PCR тестове.Днес по повод откриването на сезона лифт -картата струва само 10 лева. От утре обаче влизат в сила актуалните цени.

На откриването на сезона присъстваха Стефан Сабрутев – областния управител на Смолян, Николай Мелемов – кмет на община Смолян, Боран Хаджиев – кмет на община Чепеларе, и Мариян Беляков – изпълнителен директор на „Пампорово“ . Първите скиори също похвалиха пистите в курорта.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини