"Много VIP": Безумно скъпият нов самолет на Абрамович

Изображение 1 от 2

    Forbes нарича покупката на руския милиардер най-скъпият руски частен самолет досега. Според вестника прогнозната цена на самолета е 350 милиона долара, или приблизително 25,9 милиарда рубли.

    Boeing 787-8 Dreamliner пристигна от Базел, град в Северозападна Швейцария, на московското частно летище Внуково на 18 декември, показват данните на FlightRadar.

    Според източници на Forbes, Boeing 787-8 и 787-9 са "много VIP". Boeing и Airbus произвеждат не повече от два или три от тези бизнес самолети годишно. Експертът на списанието ги нарича "огромни машини с фантастичен интериор".

    В света са създадени общо 250 такива самолета, като този е първият в Русия. Такива самолети рядко се използват за лични нужди.

    Dreamliner, който Абрамович придоби, е построен през 2015 г. за частната авиокомпания от Швейцария Privateair. Но компанията-клиент фалира през 2018 г., след което самолетът започва да се оборудва в съответствие с изискванията на Абрамович, казва източник.

    Що се отнася до техническите характеристики, обхватът на полета на самолета е 18 418 км (с 25 пътника на борда), площта на салона е 224,4 квадратни метра. м. На борда могат да пътуват до 50 души: 10 места са предвидени за охрана, 10 за персонал и 30 за гости.

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини