Глобиха сина на общински съветник за неправилно паркиране, Аршински "повика полицаите на среща"

Случка с неправилно паркиране в Смолян , предизвика  бурна реакция в социалните мрежи. На 29-ти декември около 16.00 часа полицейски патрул  установява кола паркирана директно на пешеходната зона пред известно увеселително заведение в града. Униформените  правят  проверка и установяват, че колата е собственост на лидера на ДПС-Смолян и общински съветник Салих Аршински. Оказва, се че возилото  е паркирано  там от сина на Аршински. Полицаите му съставили акт за нарушението. "Младежът се е държал изключително възпитано. Признал вината си и се е извинил.  Обяснил, че нямало къде другаде да пракира и подписал акта без никакво възражение", каза за СмолянБГвести директорът на ОД на МВР-Смолян ст.комисар Николай Димов. Историята обаче предизвиква интереса на смолянчани, след като бащата на младежа публикува пост в социалните мрежи, в който казва " че кани милиционирите на същото място". Разгаря се диспут, в който някои приемат написаното от Аршински като заплаха срещу униформените и дори призовават полицията да се самосезира срещу общинския съветник, за обида срущу длъжностни лица. Други пък гадаят, че сина му се е държал арогантно с полицаите и може би това е провокирало и грубо отношение от униформените към шофьора. 

В тези търдения и тълкувания в социалните мрежи няма капка истина, каза за СмолянБГвести Салих Аршински. По думите му той и сина му нямат никаки претенции към полицаите, съставили акта. Патрулът се е държал професионално и си е свършил работата. "Написах в социалните мрежи, че е ги чакам на същото място , не за да заплашвам, а за да им покажа, че на същото място има и други неправилно паркирани коли, но тях никой не ги санкционира. Законите и правилата  трябва да важат еднакво за всичи , а не избирателно. В  момента, в който са глобили сина ми ,  метри по-надолу пред друго заведение, на пешеходната алея  е имало и други паркирани коли, но тях никой не ги е проверил, каза още Аршински. По думите му във времето назад дори е снимал полицейска кола, която нарушава правилата. "Имам я снимана патрулката как без сетлини, без нищо  минава по пешеходната зона от въпросното заведение до полицейския участък.", допълва още Аршински. "Исках да обърна внимание на това, че законите не трябва да се прилагат избирателно", обобщава Аршински. 

Директорът на полицията обаче казва, че през годината са  съставени множество актове за паркиране именно по пешеходната зона на главната улица в града. "Много често граждани подават сигнали за нередностите и никога полицейските патрули не работят  избирателно", каза Димов.  Той допълни, че продължават засилените проверки по пътищата в региона. Полицаите стриктно ще следят за пияни, дрогирани или неправоспособни водачи, както и за всички видове  нарушения на правилата по пътищата. Продължават проверките за струпване на хора на едно място в разрез с наредбите, свързани с КОВИД-19. Полицейски екипи заедно с инспектори от РЗИ-Смолян ще проверяват и за зелени сертификати по заведенията. 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини