Хумчев представи екипа си. Преди да бъдат назначени всички били проверявани за законост и морал

Днес областният управител Емил Хумчев представи официално екипа си. "Политическият екип вече е готов и може да вървим напред в работата", каза Хумчев. Той уточни, че все още не са разпределени ресорите, но те щели да бъдат съобразени с квалификациите и опита на новоназначените. Както по-рано СмолянБгвести писа, зам.областен управител официално от днес е Явор Руженов. Той е родом от Баните и е само на 31 години. Руженов  е  от редиците на "Продължаваме промяната". Пред медиите той заяви, че идва от частния бизнес  и никога до сега не е заемал държавен пост. На въпрос как си обяснява  гласуването му доверие от правителството, той отговори: " Най-вероятно защото съм родом от тук и познавам проблемите на хората." Хумчев пък допълни, че всички назначения, включително и неговото са ставали, след сериозен анализ на миналото им. Имало проверки от ДАНС, проверявани са и в НАП.Търсили са се хора, чиито имена са чисти и незамесени в неморални или нечисти действия.  „Назначаването на Явор Руженов за нас е голяма надежда, защото той е представител на най-голямата политическа формация в парламента Продължаваме промяната. С това се надяваме да имаме по-пряк достъп до отговорните хора, от които зависи развитието на Смолянска област”, отбеляза Хумчев.

Явор Руженов заяви, че няма да дели хората на партии, тъй като най-важното е да се работи за населението на областта. Той декларира, че ще работи за решаване на проблемите с бедствията в региона, при които хората със седмици остават без телефон и ток. „По инициатива на кмета на Баните направихме среща с институциите, елетроразпределителните дружества и мобилните оператори. Трябва да се задейства областния щаб за предотвратяване на бедствия, и ако се наложи да предложим законодателни промени, защото сега всички институции си прехвърлят топката, а когато падне и най-малък сняг започват аварии на тока и хората остават и без телефон“, каза Хумчев.

Дни след като бе освободен от постта зам. областен управител, Андрей Кадишев вече е назначен като Главен секретар на администрацията.Той е от квотата на ИТН, също родом от Баните. Интересното в случая, е че за първи път в ръководството на областната управа няма нито един смолянчанин.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Хр
    Христо Петров
    0 0
    21:08, 28 яну 2022
    Новите партии нямат кадри ... В момента са хора на Корнелия Нинова и на Зарко Маринов...
Последни новини