Смолян ще си сътрудничи с две общини от Княжество Андора

Общински съвет Смолян одобри предложението на кмета Мелемов за осъществяване на сътрудничество с планинските общини Канийо и Ла Масана в Княжество Андора.Двете селища са част от най-големия ски домейн в Андора – Грандвалира.Междувременно се очаква и обратна връзка от втората община – Ла Масана и кмета Олга Молне, като се предполага, че отговорът ще е същият.

В община Канийо влиза Солдеу, който е най-модерният курорт в ски домейна Грандвалира и домакин на кръгове за Световната купа по ски, както и кандидат за домакин на Световното първенство през 2027 година.

Информация за възможността за посещение и сътрудничество е изпратена до Пампорово АД като заинтересована страна, с цел получаване на обратна връзка и становище относно евентуални области и теми за сътрудничество, както и за проучване нагласите на дружеството за изпращане на техен представител за участие в планираните събития.

Пратеник на Община Смолян ще бъде заместник-кметът Марин Захариев.Възможни теми и области на сътрудничество са споделяне и обмен на опит при стопанисването на ски-зоните. Съвместно домакинство на ски-форуми, събития и състезания и др.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини